3 redenen om voor onderhoudsvrije kozijnen te kiezen

Je kunt altijd wel iets aan jouw woning verbeteren, of het nu gaat om de buiten- of binnenkant. Ook op het gebied van kozijnen kunnen steeds betere keuzes worden gemaakt. Dat steeds meer mensen kiezen voor onderhoudsarme kozijnen, vinden wij dus niet gek. Een te vochtig, warm of koud huis wil natuurlijk niemand en ook die steeds hogere energierekening wil je liever vermijden. Maar wat zijn nu de voornaamste redenen om te kiezen voor onderhoudsvrije kozijnen? Je leest er alles over in dit artikel. 

Beperkt onderhoud 

Het mooie van kunststof kozijnen is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. De kozijnen zijn onderhoudsarm, maar tegelijkertijd ook kleurvast. Dat betekent dat je het materiaal niet om de zoveel tijd hoeft over te schilderen. Zo nu en dan de kunststof kozijnen afnemen met een nat doekje is al voldoende om ze in goede conditie te houden. Wat kunststof kozijnen nog extra onderhoudsarm maakt, is het feit dat ze zich goed houden onder allerlei weersomstandigheden. Houten kozijnen daarentegen zijn een stuk gevoeliger voor weertypes als regen, extreme vorst en/of warmte, en lopen vaak een hoog risico op houtrot en schimmelvorming als ze niet goed onderhouden worden.

Wooncomfort verhogen 

Kunststof kozijnen vallen onder onderhoudsarme kozijnen en zorgen voor een gezond binnenklimaat. Er zijn veel dingen die kunststof kozijnen bijzonder maakt. Maar vooral is het de lange levensduur en de eigenschappen om het wooncomfort te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan de geluidsdemping, het gemakkelijk schoonmaken van het kunststof en natuurlijk het gebrek aan onderhoud. In de winter houd je de warmte binnen en in de zomer houd je deze buiten. Zo is het altijd prettig om in een bepaalde ruimte te verblijven. 

Duurzame keuze 

Een woning met isolatiemaatregelen en dus een betere energielabel verbruikt ook energie. Hierdoor is de woning beter voor het milieu dan een woning waarbij geen kunststof kozijnen zijn geplaatst. Kunststof kozijnen dragen bij om de uitstoot van CO2 te verminderen en dat brengt vele voordelen met zich mee. Hoe eerder je kiest voor kunststof kozijnen met HR++ glas, des te eerder je bespaart op je energierekening, je de woningwaarde verhoogd en het wooncomfort verbeterd. Al deze voordelen gaan ook nog gepaard met de beschikbare subsidie. Omdat kunststof goed isoleert, kan de bezuiniging al snel oplopen tot 250 euro per jaar. De kozijnen verdienen zich dus langzaam terug, hebben een lange levensduur en het materiaal is zelfs recyclebaar. Een zeer duurzame keuze dus! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.