3x inspiratie: fotolijsten ophangen  

Een huis zou bijna niet mogen bestaan. Leuke foto’s staan voor herinneringen met familie en vrienden. Het is daarom ook zo leuk om deze herinneringen centraal te zetten in jouw woning. Toch wil je wel eens afwisseling betreft de manier waarop jij foto’s ophangt. Lees daarom hier drie manieren hoe jij jouw fotolijsten kunt hangen.  

1: Lijn de foto’s recht op elkaar uit  

Dit doe je door de fotolijsten symmetrisch naast elkaar op te hangen. De eigenschap hiervan is dat je een erg strakke uitstraling krijgt. Het is namelijk totaal niet rommelig maar juist erg geordend. Ziet de rest van je huiskamer er ook erg geordend uit dan is dit een erg mooie manier om jouw fotolijsten op te hangen. Zorg wel dat je een meetlint en een waterpas gereed hebt want is er een fotolijst die op één centimeter niet goed hangt dan ga je dit zien.  

2: Uitlijnen met andere maten fotolijsten  

Een erg leuke methode, waar je in eerste instantie niet aan zou denken, is het recht naast elkaar ophangen van lijsten met verschillende maten. Zorg bijvoorbeeld dat de boven- of onderkant van de fotolijsten op één lijn zitten. Dit geeft een effect van veel levendigheid met tegelijk een stukje orde erin. Het is ook erg leuk om rondom jouw huis deze twee stijlen af te wisselen. Om deze orde goed over te brengen is het erg mooi om kleuren als zwart, wit en zilver te gebruiken. Ook bijvoorbeeld spiegellijsten staan elegant en strak.   

3: Wees creatief en hang de fotolijsten op een vrije manier op  

Wil je een speciale fotohoek creëren of wil je over het algemeen een speelse sfeer in huis hebben? Wees dan creatief en hang een deel van de muur vol met allerlei verschillende formaten fotolijsten. Je zou misschien denken dat er dan een chaotische situatie ontstaat. Dit valt best wel mee als je de kleuren hetzelfde houdt. Je zou maximaal drie verschillende kleuren kunnen gebruiken, maar des te meer kleuren je gebruikt hoe onoverzichtelijker het wordt.   

 

Bron: https://www.domesticainteriordesign.nl/fotolijsten/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.