8 Tips voor de aankoop van de printer, de installatie en het gebruik hiervan

Elke printer heeft een bepaalde levensduur. Een printer bevat veel namelijk onderdelen. En die onderdelen worden zwaar belast gedurende de levensduur. Dat betekent dat je eens in de zoveel tijd een nieuwe printer moet kopen.  Of dat nou een inktjet printer of een laserprinter is. Maar waar moet je nou op letten wanneer je een nieuwe printer koopt? Daarom hebben we twaalf tips geschreven voor het aanschaffen van een nieuwe printer, de installatie hiervan, en het gebruik van de printer.

Wat moet jouw printer kunnen?

De keuze is reuze in het land van printers. Van een dure printer tot een goedkope printer. Van een hele snelle printer, tot een trage printer. Ook zit er een behoorlijk verschil in inkt of toners. En wat moet de printer allemaal kunnen? Om te beginnen is het van belang een keuze te maken hoeveel afdrukken u wilt maken en waarvoor u de printer gaat gebruiken. Ook is de werkplek van belang. Moet de printer WIFI printer ondersteunen of niet? Dit zijn afwegingen

Kijk online, en win zo informatie in

Als je al goed weet wat de printer moet doen, dan zal dit de zoektocht een stuk gemakkelijker maken. Wanneer je online de juiste printer uitzoekt. Zul je zien dat de prijsverschilen tussen bepaalde printers enorm verschilt. Zoek daarom eens goed tussen alle online aanbieders voor de beste prijskwaliteit printer. Het betekent wel, dat de laagste prijs niet direct de juiste keuze voor jou is. In dat geval kan het een slimme zet zijn om uw printer bij bijvoorbeeld de fysieke winkel te kopen. Want daar kunt u niet alleen een nieuwe printer kopen, maar tevens een service waarmee uw nieuwe printer bij u thuis voor u geïnstalleerd wordt. Wanneer je al weet wat de printer moet kunnen, kijk dan vooral voor online printer aanbieders zoals Kantoorartikelen Discounter voor een uitgebreid assortiment Inktjet Multifunctionals als (kleuren)laserprinters Multifunctionals.

Die ene goedkope printer misschien toch laten staan

Zoals eerder gezegd verschillen de prijzen online enorm. En dat terwijl ze zeggen dat die goedkope printer dezelfde functies heeft als de duurdere variant.  Dat kan in veel gevallen inderdaad zo zijn. Want het prijsverschil zit meestal niet in de mogelijkheden maar in dat een duurdere printer sneller is, de afdrukkwaliteit beter is, dat hij nauwkeuriger scant en zuiniger omgaat met inkt. Dat heeft als belangrijk nadeel dat wanneer één kleur op is in de inktcartridge u de hele kleurencartridge moet vervangen terwijl de andere kleuren nog niet eens op zijn. Dat is niet zo heel erg wanneer u de printer niet veel gebruikt, of niet heel vaak iets uitprint in kleur. Maar wanneer u wel geregeld print en ook in kleur, dan is een goedkope printer veelal niet de beste keuze.

Een netwerk of WIFI printer

Standaard wordt een printer aangesloten een kabel met het netwerk. De printer door middel van een kabel verbinden met het netwerk zorgt voor een stabiele en betrouwbare verbinding. Waardoor de printer zijn werk altijd goed zal kunnen doen.

Een belangrijk nadeel van een kabelverbinding is echter dat de printer altijd op dezelfde plek moet blijven staan. Of daar in ieder geval moet staan als er geprint gaat worden.

Dat hoeft niet wanneer je toch besluit een printer te kopen die printen WIFI ondersteunt, ook wel het draadloos printer genoemd. Dan staat de printer nog steeds op een vaste plek, maar kunt u printen vanaf iedere plek en met elk apparaat dat door uw printer ondersteund wordt. Dat kan een laptop zijn, maar tevens een smartphone of een tablet-pc.

1. Volg bij het installeren de handleiding goed

Wanneer je de door jou gekochte printer wilt installeren. Is dit doorgaans redelijk makkelijk. Dit ook omdat er vaak een goede handleiding wordt meegeleverd met de printer. Vaak staan er ook online instructies video’s online die je gemakkelijk kunt volgen. Deze video’s nemen jou stap voor stap mee in de installatie.

2. Download de juiste programma’s en software

Waar voorheen printers werden geleverd met een cd waarop de software en de stuurprogramma’s staan waarmee de printer werkt. Tegenwoordig wordt dit niet meer gedaan. Veelal wordt u naar de site van de leverancier of fabrikant gestuurd om hier vervolgens de juiste programma’s te downloaden. Net zo gemakkelijk.

Op de website van de fabrikant van de printer, onder de menuoptie Support, vindt u doorgaans eenvoudig het nieuwste stuurprogramma voor uw printer. Download bij voorkeur dan ook het nieuwste stuurprogramma voor uw printer op de website van de fabrikant.

3. Aansluiting van de printer

Zoals eerder gezegd zijn veel printers met een WIFI optie geleverd. Maar nog steeds is een kabel verbinding de betrouwbaarste verbinding. De voorkeur is de printer met een kabel aan moeten sluiten op de pc of netwerk. Werkt u met uw laptop of tablet waar u maar kan in huis, dan staat een verbinding via wifi tot uw beschikking bij veel moderne printers. Een verbinding die in huis veelal prima functioneert, maar ook wel eens wat minder.

4. Gebruik papier dat geschikt is voor de printer

Tegenwoordig is er een ruim assortiment papier beschikbaar. Allerlei papier dat geschikt is voor de printer is onder andere in kantoorboekhandels verkrijgbaar. Dit is 80 grams wit papier dat veelal in pakken van 500 vellen wordt verkocht. Meestal staat op de verpakking voor welke doeleinden het papier geschikt is. Printen zal bijna altijd vermeld worden. Echter, een pak met 500 vellen papier is niet altijd even handig meenemen. Bovendien is er altijd de kans dat het papier beschadigd raakt als u er te lang mee rond moet lopen. En beschadigd papier zou u absoluut niet in de printer moeten willen stoppen. Omdat dit het vastlopen van het papiertransport in de printer kan veroorzaken. Printerpapier zou u dan ook bij voorkeur thuis moeten laten bezorgen door een webwinkel. Bijvoorbeeld door Bol.com.

Bij Kantoorartieklen-Discounter.nl hebben we een uitgebreid assortiment voor alle kantoorartikelen die nodig zijn op een kantoor, thuiswerkplek, of studieplek. Het team van specialisten staat voor jou klaar om alle vragen te beantwoorden en advies te geven waar nodig. Er is een compleet assortiment voor alles op het kantoor, van kantoormachines tot facilitaire zaken.

Wij leveren onze producten aan zowel particulieren en zakelijke klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.