Alles over bladluis bestrijden met azijn

Bladluis kan veel schade aanrichten aan je planten. Ze zijn snel volwassen en planten zich razendsnel voort. Het gevolg: honingdauw op je planten waardoor deze gele bladeren krijgen, verdorren en mogelijk zelfs sterven. Gelukkig kan je bladluis bestrijden met azijn. Zo kom je in een handomdraai van die vervelende bladluis af.

Bladluis bestrijden met azijn: de werking

Azijn is een effectief middel om bladluis mee te bestrijden. Dit komt door de zuurgraad (pH-waarde) van azijn. Doordat de zuurgraad buiten de bladluis hoger is dan pH-waarde van de bladluis zelf wordt het vocht uit de bladluis getrokken. Hierdoor droogt de bladluis uit en sterft.

Bladluis bestrijden met azijn: de toepassing

Nu je weet waarom azijn een effectief middel is tegen bladluis kan je het in de praktijk gaan toepassen. Dit doe je door een scheut azijn toe te voegen aan water. Je kan dit in een emmer doen, maar het is gemakkelijker om het mengsel van water en azijn direct in een plantenspuit te maken. Dit mengsel breng je vervolgens aan op zowel de bladeren als de stengels van de planten die last hebben van bladluis. Indien nodig kan je deze behandeling na ongeveer een week nogmaals uitvoeren.

Aandachtspunten en tips

Bladluis kan je eenvoudig bestrijden met azijn. Het is bij de toepassing wel belangrijk om aandacht te besteden aan het volgende:

  • Let op met overmatig gebruik Planten zelf kunnen ook gevoelig zijn voor het mengsel van azijn en water. Ook de zuurgraad van de plant wordt namelijk verstoord door azijn. Gebruik daarom niet te veel azijn.
  • Groene zeep Eventueel kan je ook nog groene zeep toevoegen aan het mengsel van water en azijn. Dit kan de effectiviteit van het mengsel verhogen.

Conclusie

Bladluis bestrijden met azijn is een eenvoudige en effectieve manier om van bladluis af te komen. Dit komt doordat azijn zorgt voor een verstoorde zuurgraad van de bladluis. Het is wel belangrijk om geen overmatige hoeveelheden azijn te gebruiken op het moment dat je bladluis gaat bestrijden. De zuurgraad van planten kan namelijk ook verstoord worden door azijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.