Bescherm het metselwerk van pilaren met paalmutsen

Betonnen paalmutsen zijn erg belangrijk voor je bouwwerk. Het biedt namelijk bescherming aan je bouwwerk door het metselwerk te beschermen tegen neerslag, zoals regen, hagel en sneeuwbuien. De paalmutsen van beton zijn specifiek bedoeld voor bijvoorbeeld pilaren, zuilen of palen. Naast dat het een beschermende functie heeft biedt het ook een uitstekende afwerking van het metselwerk. Zo zijn er bij gemetselde muren ook vaak muurafdekkers te zien die dezelfde voordelen met zich mee brengen. 

Wat zijn betonnen paalmutsen?

Paalmutsen zorgen ervoor dat het metselwerk van de paal beschermd blijft. Wanneer je dit niet zo doen en het metselwerk als het ware open laat, kan de paal beschadigd raken zodra de neerslag het metselwerk bereikt. Om er dus voor te zorgen dat de palen en/of pilaren niet opnieuw gemetseld hoeven te worden kun je ervoor kiezen om paalmutsen hierop plaatsen. Er zijn verschillende soorten penantafdekkers, van vlakke en vierzijdige paalmutsen tot en met afdekkers met meer sierbeton als je een nog mooiere afwerking wilt hebben. Tevens zijn deze vaak in verschillende kleuren beschikbaar. Standaard in het grijs van beton, maar ook antraciet of zwart. Deze laatste twee opties geven een luxueuze uitstraling en afwerking van de paal. Door het sterke materiaal van beton ben je verzekerd dat deze paalmutsen niet beschadigd zullen raken op moment dat er neerslag komt, maar ook niet bij extreme warmte of kou. De neerslag valt op de penantafdekker, glijdt naar buiten toe en loopt langs de zijkant van de paal waardoor er geen vochtopname zal plaatsvinden en zodoende het metselwerk – en dus de paal – intact zal blijven. Tevens geven ze een uitstekende en mooie uitstraling aan de tuin door een goede afwerking van de pilaren. 

Combineer paalmutsen met muurafdekkers

Om even door te gaan op laatst genoemde is de combinatie tussen betonnen paalmutsen en betonnen muurafdekkers zeker een aanrader. Betonnen muurafdekkers zijn in feite hetzelfde alleen zijn paalmutsen van beton bedoeld voor pilaren etc. en betonnen muurafdekkers voor muurtjes. Het gaat om het verschil dat liggende betonblokken vaak een smal en langer oppervlak hebben dan een pilaar. Daarom scheiden ze deze twee van elkaar betreft de namen en functie. Maar gelukkig kunnen deze twee samen goed door één deur. De kleuren en stijlen zijn op elkaar afgestemd zodat ze goed te combineren zijn. 

Met betonnen muurafdekkers en betonnen paalmutsen biedt je bescherming en stijl aan je muur en pilaren. Meer informatie over paalmutsen lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.