Beter slapen met een verzwaringsdeken

Slaap je vaak niet zo lekker? Lig je vaak wakker of duurt het uren voordat je eindelijk in slaap bent gevallen? En heb je ieder homeopathisch slaapmiddel, thee of slaap- en ademhalingsoefening al gedaan? Helpt het allemaal niet zo als je wilt? Wellicht is een verzwaringsdeken dan iets voor jou! We leggen in dit artikel haarfijn uit wat een verzwaringsdeken precies is en wat het doet om jouw slaappatroon te verbeteren. Lees snel verder! 

Wat is een verzwaringsdeken? 

De naam zegt het misschien al: de verzwaringsdeken een zwaardere deken dan dat je normaal gewend bent. De zwaardere deken kan verschillen in aantal kilo’s dat hij kan wegen. Dit is afhankelijk van je lichaamsbouw en -gewicht. De dekens kunnen verschillen van misschien maar 6 kilo tot wel 9 kilo! Voor de rest verschilt de deken niet veel van de dekens die we normaliter in huis hebben. Hij is van dezelfde stof en je doet er in principe ook een hoes om heen. Maar waarom zou je een zwaardere deken willen? 

Wat doet een verzwaringsdeken? 

Een verzwaringsdeken kan helpen om beter te slapen. Hoe doet hij dat? De verzwaringsdeken drukt met zijn extra gewicht op je zenuwstelsel. Dit zorgt ervoor dat je zenuwstelsel ontspant en zich afsluit van externe prikkels, zoals geluid of een beweging van je partner. Hierdoor wordt je niet gestoord tijdens het slapen, waardoor je sneller in slaap valt en ook nog eens dieper slaapt! Ideaal dus om eindelijk eens uitgerust wakker te worden! 

Voor wie is een verzwaringsdeken? 

De verzwaringsdeken is voor iedereen. Als je niet goed in slaap kan vallen of vaak wakker wordt, helpt de verzwaringsdeken enorm. Maar hij helpt ook als je al goed slaapt: hij zorgt ervoor dat je dieper slaapt en nog uitgeruster wakker wordt! Hij helpt ook erg bij High Sensitive Persons. Deze mensen zijn nog gevoeliger en extra geprikkeld om wakker te worden tijdens het slapen. Voor hen is een zwaartedeken al helemaal ideaal. U kunt de verzwaringsdeken van 9 kg bij Slaapt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.