Bezorg je kinderen de tijd van hun leven in je tuin

Met de huidige invloeden van sociale media en televisie waar kinderen steeds op jongere leeftijd mee krijgen te maken, is het als ouder niet altijd eenvoudig om je kinderen nog echt kind te laten voelen. Ze vinden steeds minder hun weg naar buiten en blijven liever achter een tablet of computerscherm zitten. Een manier om je kinderen toch graag buiten te laten spelen, is het plaatsen van een schommel of een speeltoren. Vandaag de dag kan je bij Fatmoose verschillende speeltoestellen bestellen waardoor je kinderen zich helemaal kunnen uitleven in je tuin.

Bouw je eigen speeltuig

Het grote voordeel van een speeltoren is dat je naargelang de leeftijd van je kinderen het toestel verder kan uitbreiden. Je kan bijvoorbeeld starten met een klein trapje en een glijbaan en nadien nog een schommel of een klimrek toevoegen. Hou er wel rekening mee dat het speeltuig bij jou thuis wordt geleverd als een bouwpakket. Je moet het nog volledig zelf in elkaar zetten. Zorg er daarbij ook voor dat er een goede verankering is in de grond. Wanneer je zeker bent van de plaats is het een mogelijkheid om te werken met beton om zeker te zijn dat de palen stevig en veilig in de grond verankerd zijn. Daarnaast kan je ook kiezen tussen houten of ijzeren palen.

Waar moet je rekening mee houden als je een schommel koopt?

Heb je niet voldoende ruimte om in je tuin een volledig speeltoestel te plaatsen? Dan kan je natuurlijk ook heel eenvoudig kiezen voor een schommel. Het grote voordeel is dat je sommige schommels ook kan aanpassen. Bij heel kleine kindjes kan je bijvoorbeeld kiezen voor een schommelzitje waar je kindje veilig in zit. Bij grotere kinderen kan je dit dan gewoon aanpassen naar een standaard schommelzitje of een grote ronde schommel waar je met meerdere mensen op kan zitten. Bekijk wel op voorhand wat het maximale gewicht is dat de schommel kan dragen om ongelukken te voorkomen.

Het belangrijkste element waar je bij een schommel zeker op moet letten is de ruimte dat je voor en achter je schommel nog hebt. Het heeft natuurlijk geen nut om een schommel te plaatsen als je niet voldoende ruimte hebt voor en achter het toestel om te kunnen schommelen. Hou daarbij ook rekening dat je zeker nog een extra meter ruimte hebt zodat andere kinderen of volwassenen kunnen passeren zonder in contact te komen met de persoon die schommelt. Net zoals bij een speeltuig is het bij een schommel natuurlijk ook erg belangrijk dat je deze op de juiste manier verankert. Ook hier is de beste optie het gebruik van beton om een goede stevigheid te garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.