Composiet vlonderplanken: Duurzaam en onderhoudsarm terrasgenot

Composiet vlonderplanken veroveren de Nederlandse tuinen storm. En dat is niet voor niets! Deze moderne terrastegels bieden een scala aan voordelen ten opzichte van traditionele houten vlonderplanken. Benieuwd of composiet vlonderplanken ook iets voor u zijn? Lees dan snel verder!

Wat zijn composiet vlonderplanken?

Composiet vlonderplanken zijn gemaakt van een mix van houtvezels en kunststof. Deze combinatie zorgt voor een materiaal dat de voordelen van beide werelden verenigt:

 • De natuurlijke uitstraling van hout: Composiet vlonderplanken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en designs, waardoor ze perfect aansluiten bij elke tuinstijl.
 • De duurzaamheid van kunststof: Composiet vlonderplanken zijn rotvrij, splinteren niet en zijn bestand tegen vocht, insecten en UV-straling. Hierdoor gaan ze jarenlang mee zonder te verweren.
 • Het onderhoudsgemak van kunststof: Composiet vlonderplanken hoeven niet geschilderd of behandeld te worden. Schoonmaken is eenvoudig met water en zeep.

Voordelen van composiet vlonderplanken

Naast de genoemde eigenschappen, bieden composiet vlonderplanken nog tal van andere voordelen:

 • Veilig: Composiet vlonderplanken hebben een antislipprofiel, waardoor ze ook met blote voeten comfortabel en veilig beloopbaar zijn.
 • Milieuvriendelijk: Composiet vlonderplanken worden vaak gemaakt van gerecyclede materialen.
 • Eenvoudige montage: Composiet vlonderplanken zijn eenvoudig te monteren, zelfs zonder kluservaring.

Welke soorten composiet vlonderplanken zijn er?

Er zijn verschillende soorten composiet vlonderplanken op de markt, te onderscheiden in twee hoofdgroepen:

 • Massieve composiet vlonderplanken: Deze planken zijn gemaakt van een massieve composiet mix en zijn daardoor extra sterk en duurzaam.
 • Holle composiet vlonderplanken: Deze planken hebben een holle kern, waardoor ze lichter en voordeliger zijn dan massieve planken.

Binnen deze hoofdgroepen zijn er nog diverse variaties in kleuren, designs en afmetingen.

Composiet vlonderplanken en schutting

Composiet is een materiaal dat de laatste jaren steeds populairder wordt voor toepassingen in de tuin, zoals vlonderplanken en schuttingen. Dit komt door de vele voordelen die composiet ten opzichte van traditionele materialen zoals hout heeft.

Composiet vlonderplanken

 • Duurzaam: Composiet vlonderplanken zijn gemaakt van een mengsel van houtvezels en kunststof. Hierdoor zijn ze zeer duurzaam en gaan ze lang mee. Ze zijn bestand tegen weer en wind, en hoeven niet te worden geverfd of behandeld.
 • Onderhoudsarm: Composiet vlonderplanken zijn erg onderhoudsarm. In tegenstelling tot houten vlonderplanken, die regelmatig geschilderd of geolied moeten worden, hoeft u composiet vlonderplanken alleen af en toe schoon te maken met water en zeep.
 • Veilig: Composiet vlonderplanken zijn splintervrij en stroef, waardoor ze een veilige keuze zijn voor gezinnen met kinderen en huisdieren.
 • Mooi uiterlijk: Composiet schutting vlonderplanken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en designs, waardoor er altijd een plank is die past bij uw stijl.

Tips voor het kiezen van composiet vlonderplanken

Bij het kiezen van composiet vlonderplanken is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • De gewenste uitstraling: Welke kleur en design past bij uw tuin?
 • Het budget: Massieve planken zijn duurder dan holle planken.
 • De belasting: Hoeveel intensief wordt de vlonder gebruikt?
 • De ondergrond: Is de ondergrond vlak en stevig?

Composiet vlonderplanken kopen

Composiet vlonderplanken zijn verkrijgbaar bij diverse tuincentra en online webwinkels. Zorg ervoor dat u kiest voor een gerenommeerd merk en let op de garantievoorwaarden.

Conclusie

Composiet vlonderplanken zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam, onderhoudsarm en stijlvol terras. Met de ruime keuze aan kleuren, designs en afmetingen is er voor ieder wat wils. Maak van uw tuin een prachtige leefruimte met composiet vlonderplanken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.