Creatieve badkamerspiegels

In de badkamerwereld zie je tegenwoordig de meest kleurrijke trends. Badkamerspiegels hebben niet alleen een belangrijke functie, ze kunnen ook een doordacht designelement in jouw badkamer brengen. In dit artikel belichten we de meest creatieve badkamerspiegels en misschien geeft het jou veel inspiratie voor je eigen badkamer.

Circulaire stijl

Verreweg één van de meest populaire badkamerspiegelvormen, de cirkel, is tegelijkertijd sereen en interessant. Er is iets onmiskenbaar moderns aan deze vorm, maar er is ook een zachtheid. Populaire afwerkingen zijn onder meer zwart, zilver en goud.  Met een mat zwarte rand combineer je twee trends in één. Ronde spiegels worden steeds populairder, maar mat zwart is de badkamer trend van 2021.

Gebogen randen

Rechthoekige badkamerspiegels zijn de norm in de spiegelwereld. Als je aan een spiegel denkt dan zie je meteen een rechthoekige spiegel voor je. Hoe kan je dan een rechthoekige vorm toch een bijzondere, niet-alledaagse uitstraling hebben? Kies voor gebogen randen en je hebt direct een opvallende update van een standaardontwerp! De randen geven de rechthoekige een verassende make-over en ze worden dan een echte blikvanger in jouw badkamer. Je kan ook de kleur van de randen zelf bepalen zodat het perfect matcht met jouw algehele interieur stijl.

Goud

Eén van die kleuren is natuurlijk goud! Heb je ooit een spiegel gezien met een fraaie gouden rand? Precies, dit soort spiegels zie je nog vrij weinig, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit een steeds grotere trend gaat worden in de badkamerwereld. Er zijn steeds meer moderne ontwerpen en vormen van goud in badkamerartikelen, accessoires en spiegels verkrijgbaar, zonder dat het kitsch wordt. Goud straalt luxe en elegantie uit en het creëert zowel een eigentijds als klassiek gevoel. Daarbij brengt goud de uitstraling van een luxe hotelbadkamer in je eigen huis.

6-hoek

Tot slot willen we je ook attenderen op geometrische badkamerspiegels die een interessante vorm hebben. Je ziet ze nog niet vaak, maar dankzij de vorm zijn dit soort spiegels onverwacht, uniek en misschien wel kunstzinnig. Met een spiegel in deze 6-hoekige vorm, haal je echt iets anders naar je badkamer dan een spiegel in de bekende standaard vormen.

Geometrische spiegels kunnen echt de aandacht naar zich toe trekken in je badkamer. Beeld je eens een hoe een 6-hoekige spiegel in jouw badkamer staat: wanneer jij een badkamer binnenstapt en je ziet een 6-hoekige spiegel, dan weet je zeker dat dit je aandacht volledig pakt!

Conclusie

Grotere spiegels zijn niet altijd de beste keuze voor een badkamer. Soms kan een goed ontworpen, zorgvuldig geplaatste spiegel met een compactere afmeting zelfs een groter statement maken. Vooral als de materialen van hoge kwaliteit zijn. Messing, roségoud en chroom blijven populaire afwerkingen, terwijl zwart weer voor een duidelijk contrast zorgt in lichtere ruimtes. Opkomende trends zijn onder meer de afwijkende vormen, zoals de cirkel en de 6-hoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.