Dakbedekking en zonnepanelen

Zonnepanelen worden alsmaar populairder en dat is niet zonder reden. De energiekosten stijgen snel en opgewekte stroom die je niet gebruikt kun je tegenwoordig nog salderen. Voor je zonnepanelen laat installeren is het wat groot belang dat je eerst de staat van je dak laat controleren, in het bijzonder wanneer het gaat om een plat dak. Mocht er namelijk een lekkage ontstaan na het installeren van de zonnepanelen, bestaat de kans dat alle zonnepanelen weer van het dak moeten om na het verhelpen van de lekkage opnieuw geïnstalleerd te worden. Dit kan behoorlijke kosten met zich mee brengen. Twijfel je over de staat van je dak? Neem contact op met Dakwerk, een dakdekker in Putten en omgeving.

Eerst het dak, dan de zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen op je dak legt wil je er zeker van zijn dat het dak er nog tientallen jaren tegenaan kan. Mocht het dak vervangen moeten worden voor de zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden, dan is dit vaak een samenwerking tussen een dakdekker en de leverancier van de zonnepanelen. De leverancier maakt een plan voor de plaatsing van de zonnepanelen. Na het vervangen van het dak worden de bevestigingspunten aan de hand van het plan door de dakbedekking geschroefd. Vervolgens komt de dakdekker langs om deze punten in te werken met bitumen of kunststof dakbedekking voor een volledige waterdichtheid. Als laatste stap worden de zonnepanelen geplaatst door de leverancier.

Goed om aan te denken

Witte bitumen of kunststof dakbedekkingen worden steeds vaker toegepast. Voornamelijk doordat deze het zonlicht beter weerkaatsen en zo zorgen voor een fijner binnenklimaat. Een bijkomend voordeel is dat de oppervlakte temperatuur lager blijft en zo ook de temperatuur van de zonnepanelen. Dit zorgt dan weer voor een beter rendement van de zonnepanelen.

Zit je eraan te denken om zonnepanelen op je dak te leggen en wil je graag advies over je dakbedekking? Neem contact op met Dakwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.