Hoe kies ik de perfecte eettafelvorm voor mijn huis en tuin?

Ga jij verhuizen, de woonkamer of keuken verbouwen, of ben je gewoon hard toe aan een nieuwe eettafel? Het uitzoeken van een nieuwe eettafel kan ontzettend leuk zijn. Je geeft immers direct sfeer aan de ruimte in jouw huis. Maar met al die keuze tegenwoordig kan het kiezen van een nieuwe eettafel ook best een stressvolle aangelegenheid zijn. Eettafels bestaan er in alle vormen en maten. Wij helpen je in dit artikel op weg. Zo kies jij een vorm eettafel die perfect past bij jouw huis of tuin en de sfeer die jij voor ogen hebt.

Ovale eettafels

Neem eens een kijkje in de ovale eettafels selectie. Ovaal is misschien niet de eerste vorm waar je aan denkt bij de aanschaf van een nieuwe eettafel, maar het kan heel stijlvol en verfrissend zijn. Je kunt gaan voor een echte ovale tafel of voor een Deens ovale eettafel. Bij een Deens ovale eettafel zijn de kopse kanten wat afgeplat. Hierdoor heb je als het ware ook twee hoofden aan de tafel. Handig als je een groot gezin hebt. Je hebt dan immers meer volwaardige zitplaatsen aan tafel. Een ovale eettafel leent zich uitstekend voor een minimalistisch, Scandinavisch geïnspireerd interieur.

Ronde eettafels

Er bestaan oneindig veel leuke modellen ronde eettafels. Bij een ronde eettafel moet je (net als bij een ovale eettafel) er rekening mee houden dat de tafel niet in een hoek, maar alleen in het midden van een ruimte geplaatst kan worden. Een ronde eettafel ziet er gezellig en knus uit en kan heerlijk zijn als je met een groot gezin of een grote groep vrienden bent. Stylingtip: plaats jouw ronde eettafel op een ruim rond vloerkleed of buitenkleed (zorg dat alle vier de stoelpoten ook ten alle tijden op het kleed staan). Zo creëer je een knusse en huiselijke sfeer.

Vierkante en rechthoekige eettafels

De meeste mensen gaan uiteindelijk voor een rechthoekige tafel. Een vierkante tafel kan een uitkomst zijn voor mensen die alleen of met z’n tweeën wonen en niet veel ruimte ter beschikking hebben. Het voordeel aan vierkante of rechthoekige tafels is dat je deze gemakkelijk in een hoek kan zetten (een uitkomst als je klein woont) en dat de placering aan deze tafels een stuk simpeler is dan bij z’n ronde of ovale broertjes en zusjes. Een vierkante of rechthoekige tafel leent zich uitstekend voor een wat meer klassieke of rustieke inrichting.

Asymmetrische eettafels

Wanneer je echt eens wat anders wilt kun je ook kiezen voor een asymmetrische eettafel, bijvoorbeeld een kiezelvormige eettafel. Dit type eettafel ziet er ontzettend stijlvol uit en leent zich uitstekend voor een strak interieur. Het nadeel met dit type tafel is wel dat de placering een beetje ingewikkeld is. Toch worden deze tafels veelvuldig gekocht omdat ze zowel origineel als functioneel zijn. Je kunt het breedste gedeelte van de eettafel gebruiken om aan te zitten en het smallere gedeelte gebruiken om bijvoorbeeld de schalen en pannen met eten op te zetten. Welke vorm kies jij voor je huis en tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.