Een bohemian look in huis en tuin

Heb jij een gedurfde stijl? Ben je niet bang om kleuren met elkaar te combineren? En vind je het leuk om vondsten van verre reizen te verwerken in je interieur? Dan is de bohemian stijl echt iets voor jou! Deze stijl is namelijk avontuurlijk, uitgesproken en kleurrijk. Het leuke aan de bohemian stijl is dat je deze stijl zowel binnen in huis als buiten in de tuin kunt toepassen. Zo maak je echt één geheel van je huis en tuin. Zet de ramen en deuren lekker open, zodat je kunt genieten van de bohemian sfeer in je huis en tuin. Om ervoor te zorgen dat er geen vervelende insecten je huis binnendringen, kun je horren plaatsen. Je kunt zowel voor ramen als deuren horren plaatsen. In deze blog geven we je een aantal tips voor het creëren van een bohemian look in huis en tuin.

Rieten meubels

Rieten meubels passen perfect in een bohemian interieur. Zowel binnen als buiten kun je dit toepassen. Denk bijvoorbeeld eens aan een leuke rieten hangstoel! Ook een tafel gemaakt van een boomstronk en een poef zijn een goede keuze. Maak vooral gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, riet en textiel.

Bohemian kleuren en patronen

Kleuren en patronen zijn heel uitgesproken in de bohemian interieurstijl. Azuurblauw, donkergroen en aubergine staan prachtig in een bohemian interieur. Maar ook roze, oranje en geel creëren een heerlijke sfeer. Laat je eigen stijl spreken en maak er een vrolijke boel van! Wil je juist een iets meer rustgevende sfeer in huis? Dan kun je een neutrale basiskleur combineren met groene accenten. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwart-wit wandkleed in plaats van een felgekleurd wandkleed. Zo houd je je interieur wat rustiger.

Souvenirs van verre reizen

In een bohemian interieur kun je lekker losgaan met accessoires. Heb je bijvoorbeeld een oude surfplank, een wandkleed of een mand meegenomen van een verre reis? In een bohemian interieur mag je dit allemaal neerzetten en ophangen! Ook een oud muziekinstrument staat prachtig in de bohemian stijl. Verder kun je je bank in de woonkamer of in de tuin voorzien van een groot aantal kussentjes in vrolijke kleuren en prints.

Tropische planten

Tropische planten maken de bohemian look helemaal af, dus je mag best een aantal tropische planten in je huis en tuin plaatsen. Niet alle tropische planten kunnen de winter in Nederland overleven, dus laat je hier goed over adviseren. Er zijn namelijk genoeg varianten die er tropisch uitzien en wél kunnen overleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.