Tips voor het kiezen van een goede bureaustoel

Als je een zittend beroep hebt is het enorm belangrijk om over een goede bureaustoel te beschikken. Een gezonde werkhouding achter je bureau is essentieel om lichamelijke klachten te voorkomen. Als je online gaat zoeken naar goede bureaustoelen krijg je een uitgebreid aanbod te zien, maar de juiste stoel vinden tussen tientallen bureaustoelen is nog zo makkelijk niet. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips voor het kiezen van de juiste bureaustoel.

Belang van goede bureaustoelen

Iedere werknemer moet beschikken over een passende bureaustoel volgens de Arbowet. Om een bureaustoel goed passend af te stellen moet je dus kiezen voor verstelbare bureaustoelen. Deze bureaustoelen kun je helemaal naar wens afstellen. Let bij het uitkiezen van een goede bureaustoel ook op de volgende punten:

Rugleuning

Goede bureaustoelen beschikken altijd over een verstelbare rugleuning met een kantelfunctie. Als je op zoek gaat naar een bureaustoel is het dus belangrijk om te letten op de rugleuning. Kijk naar bureaustoelen waarvan de rugleuning en zitting samen naar voren en achteren kunnen kantelen. Zo behoudt je de optimale zithoek voor een gezonde houding.

Armleuningen

Verstelbare armleuningen zijn essentieel voor een ergonomische werkhouding. Je hebt de armleuningen goed ingesteld als je een rechte houding vanaf je schouders en je armen met een hoek van 90 graden op de leuningen rusten.

Hoogte bureaustoel

Vrijwel alle bureaustoelen zijn in hoogte verstelbaar. Dit is dus niet echt een punt waarop je moet letten bij het kopen van een bureaustoel. Echter is het wel handig om te weten wat de juiste hoogte is. Als je de hoogte van je bureaustoel kunt instellen zodat je knieën in een hoek van 90 graden of iets meer staan, dan is het de juiste hoogte. Let er wel op dat je voeten plat op de grond neergezet zijn.

Denk aan je zithouding

Ergonomische bureaustoelen zorgen er niet alleen voor dat je in een gezonde houding werkt. Je moet ook zelf bewust zijn van de houding achter je bureau. Voor een gezonde zithouding ga je rechtop achter je bureau zitten met je voeten plat op de grond. Zorg voor ontspannen schouders en zorg ervoor dat je bureaustoel juist is afgesteld voor een ergonomische werkhouding. Bureaustoelen kan je het beste in een winkel kopen, zodat je zelf nog even kan testen hoe het model zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.