Een hangmat voor in huis

Bij een hangmat denk je al gauw aan relaxen of wellicht zelfs aan vakantie. Tegenwoordig hoef je niet alleen maar op vakantie te gaan om gebruik te maken van een hangmat. De hangmat is namelijk een hot item in de interieurwereld.

Een hangmat is geschikt voor in ieder huis

Om een hangmat in de woonkamer, slaapkamer of andere kamer te hangen hoef je geen penthouse of loft te hebben met een enorm hoog plafond. In ieder huis is namelijk wel een klein hoekje dat nog niet gebruikt is. Hier kun je dus logischerwijs de plek van maken om jouw hangmat op te hangen. Zelfs als je geen balken in de kamer hebt staan kun je simpelweg een paar beugels bevestigen aan de muur waar je de hangmat aan kunt knopen. Wil je nou geen gaten in de muur of heb je echt geen plek aan de muren vrij, neem dan een hangmat met standaard. Deze kun je ook weer gemakkelijk verplaatsen of opbergen.

Je bergt de hangmat zo weer op

Mocht je nou visite krijgen en wil je jouw kamer weer netjes en opgeruimd hebben dan kun je de hangmat zo weer losmaken en opbergen. Dit gaat vrij simpel omdat de hangmat met haken zit bevestigd aan ophangpunten in de muur. Mocht je nou een standaard hebben dan duurt dit weer wat langer omdat je de standaard ook weer uit elkaar moet halen. Het is zelfs nog sneller dan een bank.

Optimaal relaxen

Onderzoekers hebben bewezen dat het gebruiken van smartphones, laptops of televisies in bed niet bevorderlijk is voor je nachtrust. Vaak komt dit door het blauwe licht dat uit de schermen komt, je kunt hier gebruik maken van een blauw licht reductie filter, maar het is nog makkelijker om zo min mogelijk naar schermen te loeren als je in bed ligt. Ideaal om dit vanuit je hangmat te doen. Je kunt natuurlijk ook een goed boek lezen, een dutje doen of naar je muziek luisteren in de hangmat.

Bruikbaar voor alle seizoenen

In de zomer kun je de hangmat naar buiten verplaatsen om de genieten van het zonnetje en als het wat kouder wordt kun je de hangmat weer simpel naar binnen verplaatsen. Je kunt de hangmat zelfs optuigen met een spreidstok, wat kussens, een kleedje en een lekker warm deken. Zo kun je er nog lang van genieten in de winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.