Een schuur in je tuin bouwen

Ziet jouw tuin er wat kaal uit en mis je die echte blikvanger? Heb je te weinig opslagruimte voor jouw tuingereedschap of wil je je tuinmeubilair in de winter op kunnen bergen? Dan biedt een houten schuur de oplossing voor jouw probleem. Met een houten schuur zorg je voor een mooi natuurlijk gebouw in je tuin, heb je voldoende opslagruimte en heb je een echte eyecatcher te pakken. Een houten schuur bouwen is niet erg moeilijk en zou je prima zelf kunnen doen. Zeker wanneer je onderstaande tips ter harte neemt.

De voorbereiding als beste basis

Voordat je aan de slag gaat met timmeren en zagen, dien je eerst goed te bepalen waar je de houten schuur wilt hebben. Daarna kun je jouw ontwerp verder uitwerken. Wat wil je precies? Er zijn bij de plaatselijke houthandel vaak wel kant en klare bouwpakketten te koop, maar je kunt uiteraard ook zelf een ontwerp maken. Meet de plek goed af en zorg ervoor dat deze plek helemaal egaal gemaakt kan worden. Moet je een boomstronk verwijderen? Bel dan de hovenier, deze heeft de boomstronk snel eruit, zodat jij snel door kunt met de rest van de werkzaamheden.

De volgende stap

De basis is gelegd, op naar de volgende stap. Zorg voordat je aan de slag gaat dat je alle materialen in huis hebt. Zo voorkom je onnodig oponthoud wanneer je net lekker aan het bouwen bent. Vaak kunnen ze je bij de houthandel prima adviseren over de benodigdheden, zodat je aan de slag kunt. Vergeet ook niet het gereedschap bij elkaar te zoeken.

De bouwtekening volgen

Een bouwpakket bevat vaak een uitgebreide bouwtekening. Heb je een beetje kluservaring? Dan is het bouwen van een houten schuur niet zo’n hele grote uitdaging. Met wat extra hulp van de buurman of een andere handige klusser, kan de schuur vaak binnen één dag wel waterdicht zijn. Uiteraard hangt dit natuurlijk ook af van de afmetingen en omstandigheden. Wanneer je wat minder kluservaring hebt of de bouw van een houten schuur echt teveel van het goede voor je is, kun je natuurlijk ook door een timmerman de houten schuur laten plaatsen. Wanneer jij zorgt voor het voorwerk, kan hij direct aan de slag en is de klus zo geklaard.  

De finishing touch

Voor de bouw van een schuur kun je kiezen voor bewerkt hout. Geïmpregneerd hout bijvoorbeeld, hoeft niet geschilderd te worden. Heb je gekozen voor onbewerkt hout, dan is het verstandig het hout te beitsen of schilderen. Daarmee wordt de levensduur van het hout verlengd. Daarnaast kun je de finishing touch aan je houten schuur leggen , door deze in te richten, verlichting aan te brengen en noem maar op. Binnen korte tijd is jouw schuur klaar voor gebruik.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.