Een sloopauto verkopen – hoe bepaal je de waarde?

Heb je een auto die niet meer te maken is, of is je auto gewoonweg onbruikbaar geworden na al die jaren? Wist je dat sloopauto’s nog wat geld kunnen opleveren? Het is meestal niet veel, maar toch krijg je voor je sloopauto nog een kleine vergoeding. In dit artikel zullen we eens kijken hoe men de vergoeding voor een sloopauto kan bepalen.

Waarom krijg je geld voor een sloopauto?

Je kan je natuurlijk afvragen waarom iemand zou willen betalen voor een auto die hij gewoon gaat slopen. Hij heeft er toch alleen maar werk aan, en jij krijgt een vergoeding? Ik weet dat het ergens wat te mooi klinkt om waar te zijn, maar het is wel de realiteit. De waarde die je voor de auto zal krijgen, hangt af van verschillende factoren. Auto’s die praktisch nieuw zijn, maar die in een ongeval zijn terechtgekomen, kunnen soms nog bruikbare onderdelen opleveren. Die onderdelen kunnen dan weer geld opbrengen voor het sloopbedrijf. Auto’s die al erg oud zijn, leveren meestal geen onderdelen meer op. In dat geval krijg je een vergoeding voor de waarde van het ijzer. Je moet jezelf vooral de vraag stellen of de wagen nog iets bruikbaars heeft. Is het antwoord ja, dan zal je er al sneller een extraatje voor krijgen. 

Sloopauto verkopen Amsterdam

Zoals ik al zei, is de waarde van de auto vooral afhankelijk van de onderdelen die erin zitten. Onderdelen van vrij recente auto’s, kunnen makkelijk worden hergebruikt als ze niet kapot zijn. Ook oldtimers kunnen flink wat geld opbrengen, want die kunnen doorverkocht worden aan iemand die ze wil opknappen. Voor andere auto’s, die geen bruikbare onderdelen meer opleveren, wordt de waarde bepaald aan de hand van het gewicht. Oud ijzer kan namelijk ook nog hergebruikt worden en heeft daardoor nog een zekere waarde. Rijk zal je er niet van worden, want de prijs die je bij de sloperij nog krijgt voor oud ijzer, schommelt ongeveer rond de 7 à 8 cent per kilo. Wanneer we dat omrekenen voor een gemiddelde wagen, komen we een bedrag uit dat minder is dan 100 euro. Twijfel niet en laat je sloopauto ophalen door ons! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.