Eenvoudige manieren om je huis te verduurzamen

Maak je woning groener en bespaar op je energierekening met deze eenvoudige tips!

De wereld om ons heen wordt steeds duurzamer en ook steeds meer mensen willen hun steentje bijdragen. Duurzaam wonen is niet alleen goed voor het milieu, maar kan je ook geld besparen op je energierekening.

Kleine stappen, groot effect

Het verduurzamen van je huis hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Met kleine stappen kun je al een groot verschil maken. Hieronder vind je een aantal eenvoudige tips die je direct kunt toepassen:

1. Verminder je energieverbruik

 • Verlichting: Vervang gloeilampen en halogeenlampen door LED-lampen. Deze lampen gaan langer mee en verbruiken tot wel 90% minder energie.
 • Apparaten: Kies voor energiezuinige apparaten met een A+++ energielabel. Zet apparaten uit wanneer je ze niet gebruiken en laat ze niet op stand-by staan.
 • Verwarming: Zet de thermostaat een graadje lager. Dit kan je al snel €100 per jaar besparen. Gebruik radiatorfolie om warmteverlies tegen te gaan.
 • Water: Neem kortere douches en laat de kraan niet onnodig stromen tijdens het tandenpoetsen of afwassen. Installeer een waterbesparende douchekop.

2. Isoleer je woning

 • Spouwmuur: Isoleer de spouwmuur. Dit is een relatief eenvoudige klus die veel warmteverlies kan tegengaan.
 • Dak: Isoleer het dak. Dit is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen.
 • Vloer: Isoleer de vloer. Dit kan vooral in een kelder of kruipruimte veel warmteverlies tegengaan.

3. Investeer in duurzame energie

 • Zonnepanelen: Zonnepanelen wekken energie op uit zonlicht. Dit is een schone en duurzame manier om je woning van stroom te voorzien.
 • Zonneboiler: Een zonneboiler verwarmt water met behulp van zonlicht. Dit kan je een flinke besparing opleveren op je gasrekening.

4. Kies voor duurzame materialen

 • Gebruik duurzame materialen bij verbouwingen of renovaties. Denk hierbij aan FSC-gecertificeerd hout, gerecyclede materialen en isolatiemateriaal van natuurlijke materialen.

5. Maak gebruik van subsidies

 • De overheid stimuleert duurzaam wonen met diverse subsidies. Kijk op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om te zien welke subsidies voor jou beschikbaar zijn.

Duurzaam wonen is een win-winsituatie

Door je huis te verduurzamen bespaar je geld op je energierekening, draag je bij aan een beter milieu en woon je comfortabeler in een gezonder huis. Zoek in jouw regio naar een partij die je kan helpen. Woon je bijvoorbeeld in regio Almelo of Overijssel? Zoek dan via Google naar: ”Direct Verduurzamen uit Almelo” of ”Verduurzamen in Overijssel” en vindt een partij die je kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.