Goed verzekerd, een hele geruststelling

Goed verzekerd zijn is een hele geruststelling, maar wat is goed verzekerd? Is de duurste verzekeringsmaatschappij voor opstal en inboedel ook de beste, of werkt dat niet zo? In deze blog meer informatie over het goed verzekeren van je huis en alles wat je daarin hebt.

Huis met inboedel, een kostbaar bezit

De optelsom van de waarde van de woning en inboedel is een gigantisch groot bedrag. Het is belangrijk dat daar een goede verzekering opstaat. Tijdens het afsluiten van de polissen wordt de huidige waarde als de waarde aangehouden. Vooral met de inboedel kun je dan snel onderverzekerd raken. Beetje bij beetje koop je van alles bij, mogelijk ben je na het afsluiten gaan samenwonen, dan komen er ineens veel kostbaarheden in je huis. Niet uitzonderlijk dekt dan de inboedelverzekering net de helft van wat het feitelijk waard is. Bij de opstal zit het meestal anders. Meestal loopt dat evenredig aan het restant hypotheek. Toch, om niet het schip in te gaan, is het slim om eens naar de polis van de opstalverzekering te kijken, en desnoods advies inwinnen of de dekking nog voldoende is. Echt onderverzekerd bij opstal komt amper voor in de betekenis zoals bij inboedel. Mocht er iets met de woning gebeuren, dan komt er voldoende geld vrij om de hypotheek in één keer af te lossen.

Verzekeringspremies vergelijken verdien je terug

Verzekeringsmaatschappijen rekenen verschillende tarieven voor hetzelfde product. Dit kan met een reden zijn. Soms kijken verzekeringsmaatschappijen naar de postcode, het ene gebied is gevoeliger voor inbraken dan de ander, en als je dan pech hebt betaal je daar meer premie dan iemand die enkele kilometers verderop woont. Natuurlijk kan dit ook net andersom zijn. Om te zorgen dat je niet teveel premie betaalt is online vergelijken een goede zaak. Enkele sites waar je een nuttig overzicht hebt zijn inboedelverzekering via overstappen.nl en opstalverzekering via overstappen.nl en dit niet alleen met de tarieven. De site bevat ook informatie voor twee in één oftewel een woonverzekering, een beknopte uitleg van de verzekering, en welke schades er verzekerd zijn:

  • Brand
  • Overstroming
  • Blikseminslag
  • Inbraak
  • Ontploffing
  • Beroving
  • Storm
  • Smelten en schroeien

Uiteindelijk loont het om bij overstappen.nl eens aandachtig naar de polissen en premies te kijken. Een goede verzekering voor de inboedel is net zo belangrijk dan een goede voor de opstal, en niet teveel premie betalen is nu makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.