Goedkoopste energieleverancier 2021 l Goedkope energie

In ieder huishouden en bedrijf kan de energierekening naar beneden. Bijvoorbeeld door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier wat heel eenvoudig online gaat. Maar zowel in woningen alsmede bedrijven is er meer korting te verkrijgen door het verbruik te reduceren. Lees in deze blog enkele tips, en doe je voordeel.

Voorbereiding op de energietransitie

Europa staat aan het begin van de energietransitie. Het eindpunt hierin is nog lang niet in zicht, hoe wij in de toekomst wonen en werken is allemaal nog suggestief. We weten al wel dat we minder uit moeten stoten of zelfs niets meer, en dat het over moet zijn met het opmaken van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Om daar naartoe te werken zijn er veel publicaties maar nog geen concrete oplossingen. Toch kun je voordeel halen uit de publicaties. Zo is ontdekt dat we van de honderd liter drinkwater slechts drie liter opdrinken. Dat is water wat wel langs de meter gaat dus wat je op de rekening aantreft. Nu is het toekomstbeeld van de WC doorspoelen met opgevangen regenwater nog te ver weg, maar dichterbij is de ouderwetse regenton terug om de plantjes water te geven. Het is water wat niet langs de meter gaat, dus altijd voordeel. Dit soort voordeeltjes zijn terug in het pand te steken door bijvoorbeeld een zonnepaneel te huren. Daarna is niet alleen de waterrekening lager, maar ook de rekening voor elektriciteit. Als je dan ook nog de goedkoopste energieleverancier hebt, dan is het voordeel dubbel dus goed merkbaar.

Isoleren van panden moet meer aandacht krijgen

De zomers duren langer dan vroeger en zijn warmer. In principe zou je denken, we hoeven minder te stoken dus dat is voordeel, maar zo werkt het niet. De kachel hoeft inderdaad minder te branden, maar daarentegen is airconditioning hebben meer noodzaak geworden om te kunnen functioneren. Hierdoor is het weer belangrijk dat de koelte binnen blijft en de hitte buiten, en dat kan alleen door het pand goed te isoleren. Online is veel informatie te vinden omtrent het isoleren van woningen en bedrijven, en het is belangrijk om zaken niet over het hoofd te zien. Zo is van dat warmte werende HR ++ glas al snel interessant. Het houdt in de zomer de hitte goed buiten, maar in de winter de warmte binnen. Hetzelfde geldt met gevelisolatie. Een gemetselde gevel waar de zon opstaat, is net een oven. De stenen worden warm en gaan die warmte uitstralen, en die warmte mag nooit naar binnen komen, want dan moet de airco harder werken. Met goede isolatie rondom het pand, in combinatie met de goedkoopste energieleverancier, is nu en in de toekomst een airco te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.