Goedkope kinderkamer? 5 tips voor een mooie en budgetvriendelijke kinderkamer 

Er komt een kleintje aan! Gefeliciteerd! Dit betekent een erg spannende periode voor jou en je partner. Bij een baby komt ook een kinderkamer kijken. Wil jij weten hoe je alles uit jouw budget haalt? Lees dan deze 5 tips!

Maak geen overhaaste beslissingen 

Om te beginnen: loop niet overhaast de eerste de beste winkel in om hier de accessoires in te kopen. Vaak hebben losse winkels wel artikelen die voordelig zijn, maar lang niet allemaal. Plan daarom van tevoren wat je nodig hebt en ga vervolgens rustig kijken wat het voordeligste is.  

Online shoppen 

Waar kun je beter prijzen en producten vergelijken dan online? Zoek daarom op het product dat jij nodig hebt voor de kinderkamer en zoek hierbij de voordeligste prijs. Zo betaal je nooit te veel voor dat kastje of dat stoeltje.  

Goedkoop wiegje en ledikantje 

Natuurlijk is het erg schattig, een mooi wiegje of ledikantje. Houd alleen in gedachten dat je baby hier niet heel lang in gaat liggen. Verkoop je het na een bepaalde periode weer dan is het flink in waarde vermindert. Steek hier dus niet te veel energie in en ga voor iets dat praktisch en niet te duur is.  

Tweedehands 

Terugkijkend naar het vorige punt is het ideaal om dingen als kastjes, wiegjes en ledikantjes tweedehands te kopen. Vaak mankeert hier niks aan omdat het voor een korte periode is gebruikt. Het voordeel van tweedehands producten is ook dat het weinig waarde vermindert als jij het ook tweedehands gekocht hebt. Mits je goed met het product om bent gegaan natuurlijk.  

Kastjes en andere accessoires neutraal houden 

Het gevaar van een typische babykamer is dat je het wilt veranderen zodra ze peuter zijn. Heb je er een roze stoel ingezet? Dan is dit misschien wat minder leuk, wanneer je kindje wat ouder wordt. En daarna weer als ze op de basisschool zitten. En daarna weer als ze naar de middelbare school gaan. Dit gaat uiteindelijk hoog in de kosten oplopen. Zorg er daarom voor dat het meubilair vrij neutraal is. Een witte kast of een neutrale velvet stoel kan jaren mee en zal nooit misstaan bij een leeftijd.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.