Het behangen van je muren

Als je het tijd vindt om je woning een nieuwe uitstraling te geven, kun je dit gemakkelijk doen door een kleurtje op de muren aan te brengen. Je kunt ook aan de slag met behang en in plaats van verf een mooie rol behang uitkiezen waarmee je je muren gaat bedekken. Dit is een gemakkelijke manier om je woning gelijk een andere uitstraling te geven en het kost weinig moeite. Het enige wat je moet weten is hoe je het behang het beste kunt aanbrengen en hier het geduld voor nemen. Uiteindelijk moet het dan helemaal goedkomen en kun jij genieten van mooie muren in je woning.

Voor iedere stijl

Niet iedereen is fan van behang, maar gelukkig zijn er genoeg soorten behang waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit. Per interieurwensen kun je wel een behang vinden die hier het beste op aansluit, denk bijvoorbeeld aan de kleuren of prints van het behang. Je kunt ervoor kiezen om het rustig te houden en hiervoor een behang kiezen met een onopvallende kleur en misschien een onopvallende print, of gewoon een egaal behang. Ook kun je een behang kiezen die er wat meer uitspringt. Voor iedereen is er dus wel iets te vinden wat aansluit bij de wensen.

De juiste plek

Van tevoren moet je ook weten waar je het behang wilt aanbrengen. Niet iedere muur is gelijk geschikt voor het aanbrengen van behang, dus lees je van tevoren goed in of de muur iets nodig heeft voordat je er behang op aanbrengt. Misschien moet de muur wel eerst egaal gemaakt worden, dit kun je dan bijvoorbeeld doen door de muur te schuren. Op het moment dat de muur waar je op wilt werken te veel vocht opneemt, dien je deze voor te strijken met een speciaal voorstrijkmiddel.

Aan de slag

Als je alles goed hebt voorbereid kun je aan de slag met het aanbrengen van het behang, maar voor welk behang kies jij? Er zijn verschillende merken waar je terecht kunt voor behang en allemaal zullen ze weer op bepaalde wensen aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan merken als Arte monsoon of Elitis. Als je van tevoren al een beeld hebt welke kant je op wilt, is de keuze makkelijker gemaakt dan wanneer je nog totaal geen idee hebt wat je wilt. Op zo’n moment wordt het wat lastiger om tot een goed behang te komen. Je kunt niet snel de mist ingaan met de keuze die je maakt, maar zoals al naar voren is gekomen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je zorgvuldig aan de slag gaat kan er weinig misgaan en hoef je je hier niet druk om te maken. Het behangen van je muur hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar er dient wel over nagedacht te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.