Het prachtige dorp Bussum

Het van oorsprong boerendorp Bussum is gelegen in het centrum van het Gooi, Noord Holland. Zo’n 7500 tot 8000 jaar geleden woonden de eerste mensen in het Gooi. Deze mensen konden enkel gebruik maken van de grond door hun koeien erop te laten grazen, omdat het veelal onvruchtbare grond was. Bussum is dus begonnen als een echt boerendorp. Maar nadat er een spoor was aangelegd veranderde het snel. Rijke Amsterdammers kwamen en zagen er potentie in, ze begonnen er hun gigantische villa’s op te bouwen. Zo is ”Het Spiegel” een van de oudste Bussumse villawijken van Nederland. Na die tijd is het dorp uitgegroeid tot een van de mooiste en veelal rijkste gebieden van Nederland.

Het centrum van Bussum

Het centrum van Bussem is qua oppervlakte klein, maar biedt een zeer kleurrijk assortiment als je het over winkelaanbod hebt. In de jaren tachtig hebben ze het grootste gedeelte van Bussum gesaneerd. Na de sanering werd het stadshart een mix van de laatste 3 eeuwen aan architectuur. Daardoor is het uitgegroeid tot een zeer mooi en veelzijdig dorp dat meer aanbiedt dan men er zou verwachten. Zo is er elke donderdag een markt en kan er ’s middags worden geshopt, ook kan er uiteraard worden gebruncht en is er ’s avonds altijd een restaurantje te vinden. Verder is er op nog geen kilometer buiten het centrum sinds 1969 het theater en congrescentrum ’t Spant te bezoeken. Naastgelegen zijn er ook nog de sportvelden. En in het centrum is er verder genoeg mogelijkheid tot het vinden van een parkeergarage of parkeerterrein.

Bezienswaardigheden

Het wonen in Bussum zit vol met natuurlijke bezienswaardigheden. Daarnaast is het een gebied dat nauwelijks tot geen eigen industrie behartigt, waardoor het zeer aangenaam wonen is. Over het algemeen is alles zeer goed bijgehouden en zult U zich qua afval enkel en alleen kunnen bekommeren als het blad dat van de bomen valt, jaarlijks! Daarnaast biedt Bussum vele mooie villa’s die een lust zijn voor het oog, los van de prachtige natuurlijke omgeving, zo ook het Brediuskwartier. Het Brediuskwartier ligt op de grens met Naarden. Deze buurt bezit vele mooie parken en biedt kenmerken van zowel een villapark als een tuindorp, en is daarnaast erg toegankelijk.

Sport en recreatie

Bussum heeft naast de gangbare recreatievoorzieningen een klimhal, een fietscrossbaan en een skatebaan. Verder biedt het prachtige dorp eveneens een zwembad genaamd ”De Zandzee”. Bussum huisvest vele sportverenigingen, waaronder een honkbal- en softbalvereniging, een van de oudste en grootste hockeyclubs van Nederland, drie voetbalverenigingen, een fietscrossvereniging, een handbalvereniging en een atletiekvereniging.

Wonen in Bussum

Het dorpje Bussum staat bekend om het mooie maar rustige woonplezier. Het meest prachtige aan dit dorp, is dat het de mogelijkheid biedt om zelfstandig de drukte op te zoeken. U hoeft zich geen enkele zorgen te maken om luidruchtigheid, het is er wel of niet, maar enkel en alleen als U dat opzoekt! Bussum biedt veel groen en natuurlijke wandelpaden. Zo heeft u de mogelijkheid om te wandelen op de Bussumerheide, of om bijvoorbeeld 1 van de ruim 50 rijksmonumenten te bezoeken. Het is volledig aan U!

Wil je meer informatie over het wonen in het Gooi ga dan naar Gooiswonen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.