Hoe bouw je de beste gamingroom: Wat heb je allemaal nodig?

Heb jij er wel eens aan gedacht om een gaming room te maken? En nee, ik heb het niet over bordspelletjes, maar computer spelletjes. Misschien heb je het vast wel een keer gehoord van je zoon of dochter of ben je zelf een fanatieke gamer. Dan weet je vast dat een plek om te gamen niet altijd even gemakkelijk is om te vinden als je met meerdere mensen in huis woont. Je kunt niet even rustig in de woonkamer gaan zitten en in de slaapkamer is er niet altijd plek. Als je een kamer vrij hebt in huis, of misschien in een andere kamer nog ruimte over hebt, kun je dan het beste een gaming room creëren. Hier kan je zelf of jouw zoon of dochter in alle rust gamen zonder dat je iemand stoort of dat je zelf door iemand gestoord wordt. In deze blog leggen we uit, wat je allemaal nodig hebt voor een leuke gaming kamer.

Gaming computer

Als je dan toch een ware gaming room aan het bouwen bent, moet je zeker een goede computer hebben. Dit is de eerste stap in een echte gaming kamer. Met een goede computer wordt het gamen vele malen leuker en gemakkelijker.  Er zit namelijk daadwerkelijk een verschil tussen een normale computer en een voor het gamen. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele gaming computer winkels op de markt. Bij het kiezen van een computer moet je rekening houden met de volgende dingen. Bij een game computer is het zeer belangrijk dat er een goede videokaart in zit. Zo een videokaart zorgt er voor dat alle elementen van de game sneller verwerkt worden en je game dus niet zal vastlopen. Een videokaart van tussen de 30 en 60 frames wordt aangeraden. Daarnaast moet je kijken naar de processor en de harde schijf. De processor zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je spel kan spelen. De games die online worden gespeeld zijn vaak met robots of andere mensen op verschillende locaties. Hierbij wordt aangeraden om minimaal een Intel Core van I5 te nemen. Een harde schijf is erg belangrijk voor de snelheid van jouw computer. Het halveert jouw opstart- en laadtijd. Een gaming computer met een minimale ram van 8GB is genoeg. Die zorgt ervoor dat de processor belangrijke informatie snel ziet. Hoe hoger de ram, hoe meer je er mee kan doen. Als je ook wilt gaan streamen dan is een ram van 16 of 32GB beter. Voor dat je een computer koopt, vergelijk dus goed alle computers die een game computer winkel heeft.

Bureau en stoel

Tijdens het gamen, is je zithouding zeer belangrijk. Vaak gamen mensen meerdere uren achter elkaar, meerdere keren per week. Een slechte zithouding zal schadelijk zijn voor je rug. Zorg daarom dat je een goed bureau en bureaustoel hebt. Tegenwoordig hebben ze zelfs speciale bureaus en stoelen voor gamers. Deze zorgen ervoor dat je comfortabel zit en toch een goede houding hebt. Het nieuwe aan deze bureaus is dat je vaak de hoogte kunt verstellen. Dit is ideaal voor tijdens het gamen! Daarnaast kun je hierdoor gemakkelijk van houding veranderen. In plaats van dat jij je moet aanpassen op de stand van je bureau, kun  je het bureau aanpassen aan jouw zithouding.

De juiste verlichting

Als laatste is de verlichting in de kamer van belang. Nu hoor ik je jezelf afvragen, maar het beeld scherm geeft toch genoeg licht? Ja, maar dit is niet het juiste licht. Een te donkere kamer in combinatie met het felle licht van een computerscherm is slecht voor je ogen. Daarom raden wij het aan om voor goede verlichting te zorgen. Het beste is om zowel een goede plafonlamp op te hangen en een extra bureaulamp, zoals zoutlampen, op je bureau neer te zetten. Dit geeft de extra verlichting die je ogen nodig hebben. Zeker als het buiten ook donker wordt is een beetje extra licht niet overbodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.