Hoe maak je steile trappen veiliger

Het hebben van een huis met meerdere verdiepingen is geweldig. Je hebt tonnen opslagruimte, veel ruimte om te hosten als je gasten over hebt en een gevel die is om voor te sterven. Helaas, als je een steile trap hebt, kan je merken dat je eigenlijk sterft voor die gevel als je in het donker naar beneden moet voor een slok water. Als de trappen in uw droomhuis verraderlijk zijn, wat kunt u dan doen om ze veiliger te maken voor u, uw gezin en uw huisdieren?

Tractie toevoegen

Grip is geen groot probleem op een trap met tapijt, maar houten of stenen trappen kunnen glad worden als ze nat zijn, dus tractie toevoegen is een must. Voor trappen met een ruw oppervlak kunt u eenvoudig een paar rubberen matten op elke trede leggen om een slipvrij oppervlak te garanderen.

Tip: Antisliprubbertape.com.

Voor houten trappen of trappen met een gladde afwerking kunt u een beetje creatief zijn – die kleverige treden die u in de douche gebruikt, kunnen uw treden een beetje tractie geven en tegelijkertijd uw trap een beetje kleur geven.

Installeer leuningen

Als uw trappenhuis nog geen leuningen heeft, is het installeren ervan een goede manier om de trap een beetje veiliger te maken zonder het trappenhuis helemaal te hoeven verbouwen. Kies een paar fraai uitziende leuningen die bijdragen aan het uiterlijk van uw huis, en zorg ervoor dat ze worden bevestigd aan de muur studs, zodat ze op hun plaats blijven als je jezelf moet vangen op de weg naar beneden.

Inbouwverlichting toevoegen

Uw trappenhuis heeft waarschijnlijk al bovenverlichting, maar als u ’s nachts naar beneden gaat als iedereen slaapt, wilt u echt niet alle lichten aanzetten om veilig de trap af te komen. Inbouwverlichting, direct in elke trede geïnstalleerd, is een geweldig alternatief omdat het gemakkelijker is om te zien waar u uw voeten neerzet, maar het hoeft niet veel feller te zijn dan een nachtlampje.

Deze verlichting maakt de trap niet alleen veiliger voor de menselijke bewoners van uw huis – het maakt het ook veiliger voor honden en katten.

Installeer een helling

Dit is geen goede veiligheidsmaatregel voor huizen met kinderen of waaghalzen – omdat je weet dat ze zullen rolschaatsen of van de trap zullen glijden zodra ze de kans krijgen. Maar voor huizen met huisdieren kan het installeren van een tapijt aan één kant van de trap het gemakkelijker maken voor uw huisdieren om op en neer te gaan zonder letsel op te lopen.

Oprijplaten werken vaak beter voor kortere trappen, maar afhankelijk van uw huisdier, kunnen ze ook goed werken voor binnentrappen. Zorg er gewoon voor dat u uw hellingbanen zo plant dat u er niet per ongeluk op stapt en een tuimeling maakt. Het maken van uw trap veilig voor uw huisdieren is geweldig, maar doe het niet als je het maken van hen onveilig voor je.

Verbouw

Als u eigenaar bent van uw huis en de middelen hebt, kan het verbouwen van uw trap een manier zijn om ze een beetje veiliger te maken. Zoek een aannemer die de 7-11 regel gebruikt. Deze regel stelt dat de stootborden op een bepaalde set van trappen niet hoger zijn dan zeven centimeter, en het stapoppervlak is ten minste 11 centimeter diep. Zorg ervoor dat uw stad of staat de lokale bouwvoorschriften toe te staan voor dit soort trap – het is een van de veiliger ontwerpen, maar het is altijd belangrijk om eerst te controleren lokale bouwvoorschriften.

Verhuizen

Als al het andere faalt, kunt u altijd proberen te verhuizen naar een gelijkvloerse woning die geen trappen heeft. Dat is niet de beste optie – eerlijk gezegd zou niemand van ons zijn huis met twee verdiepingen willen opgeven alleen vanwege een paar smalle of steile trappen – maar als u zich zorgen maakt over de veiligheid en er niets anders is dat u kunt doen om de trap veiliger te maken voor degenen die in het huis wonen, wordt verhuizen de laatste optie.

Wij houden van onze trappen. Ze voegen een zekere verfijning toe aan onze huizen, plus je kunt niet fout gaan met alle extra kamers en kastruimte boven. Zorg er wel voor dat uw trap veilig is. Geen enkel huis, hoe mooi ook, is het waard om midden in de nacht van de trap te tuimelen. Als je kinderen of huisdieren hebt – vooral oudere huisdieren – is een veilige trap een must.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.