Hoe u de juiste elektrische haard kiest

Elektrische haarden zijn een geweldige manier om je huis deze winter gezelliger te maken. Ze geven zowel warmte als sfeer, waardoor elke ruimte uitnodigender aanvoelt. En met zoveel stijlen om uit te kiezen, kun je er een vinden die perfect bij je interieur past. Of je nu een traditionele open haard wilt of juist iets moderner zoals sfeerhaarden, er is altijd een elektrische haard die bij je past.

Hoe elektrische haarden werken

Een elektrische haard is een geweldige manier om tijdens de koudere maanden wat extra warmte in huis te brengen. Maar hoe werken deze haarden? Elektrische haarden werken door het opwarmen van een metalen spoel die zich in de haard bevindt. Deze spoel straalt vervolgens warmte uit, die de lucht eromheen opwarmt. Het grootste voordeel van een elektrische haard is dat deze geen uitstoot of rook produceert. Dit maakt ze een veel veiligere optie dan traditionele houtgestookte haarden. Elektrische haarden zijn ook zeer eenvoudig te installeren en kunnen in elke kamer van jouw huis worden gebruikt.

Hoeveel stroom verbruiken elektrische haarden?

Om de kosten van het gebruik van jouw elektrische haard te berekenen, moet je drie dingen weten: de prijs van elektriciteit in jouw regio, het wattage van jouw haard en hoeveel uur je van plan bent om hem te laten werken. Laten we zeggen dat de prijs van elektriciteit in jouw regio €0,50 per kilowattuur is en dat je elektrische haard 1000 watt is. Als je van plan bent je haard 3 uur per dag te laten draaien, komt dat uit op €1,50 per dag. Oftwel 1 kilowattuur staat gelijk aan 1000 watt. Heb jij een elektrische haard die 2000 watt gebruikt dan kost het je dus €1 per uur.

Gelukkig zijn er manieren om de kosten van het gebruik van een elektrische haard te minimaliseren. Zoek naar modellen met ingebouwde timers en thermostaten, zodat je kunt bepalen hoe lang het aan staat en hoe warm het wordt. En zorg ervoor dat je de deuren en ramen gesloten houdt tijdens het gebruik, zodat je geen warmte verspilt.

De voordelen van elektrische haarden

Elektrische haarden hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd en zijn nu een realistische en stijlvolle optie om warmte en sfeer toe te voegen aan jouw huis. Hier zijn slechts enkele van de voordelen van elektrische haarden:

Gemak: Elektrische haarden zijn zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. Sluit ze gewoon aan op een standaard stopcontact en je bent klaar om te gaan! Er zijn geen rommelige gasleidingen of dure houtgestookte inzetstukken nodig.

Veiligheid: Elektrische haarden zijn veel veiliger dan hun traditionele tegenhangers. Er is geen risico op koolmonoxidevergiftiging of woningbranden. Bovendien worden veel modellen geleverd met ingebouwde veiligheidsfuncties zoals automatische uitschakeltimers.

Veelzijdigheid: Elektrische haarden kunnen in elke kamer van jouw huis worden gebruikt, ongeacht de grootte of indeling.

De verschillende soorten elektrische haarden

Elektrische haarden worden steeds populairder als verwarmingsoptie in huis. Ze bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele haarden, waaronder eenvoudiger te installeren en minder onderhoud nodig. Er zijn verschillende soorten elektrische haarden op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hier is een overzicht van de verschillende soorten elektrische haarden:

Inbouwhaarden: Elektrische inzethaarden zijn ontworpen om in een bestaande open haard te worden geplaatst. Ze zorgen voor een realistisch vlameffect en kunnen vaak met of zonder warmte worden gebruikt. Een voordeel van het gebruik van een inzethaard is dat het kan helpen de efficiëntie van het verwarmingssysteem van jouw huis te verbeteren door extra warmte te leveren. Inserts kunnen echter duur zijn en kunnen professionele installatie vereisen.

Vrijstaande units: vrijstaande elektrische haarden zijn op zichzelf staande units die overal in jouw huis kunnen worden geplaatst. Dit soort open haarden is geweldig voor mensen die geen open haard hebben, of voor diegenen die het uiterlijk van een open haard willen zonder de moeite van de installatie.

Hoe je de juiste elektrische haard voor jouw huis kiest

Als het buiten guur weer is, kan een elektrische haard je huis zo heerlijk maken. Maar hoe kiest u, met alle opties op de markt, de juiste voor jouw huis?

Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kopen van een elektrische haard:

1. De grootte van de haard. Zorg ervoor dat je de ruimte meet waar je de haard wilt plaatsen voordat je een aankoop doet. Je wilt niet eindigen met een haarden die te groot of te klein is voor de ruimte.

2. Het type haard. Er zijn twee hoofdtypen elektrische haarden: inzethaarden en vrijstaande haarden. Inbouwhaarden passen in een bestaande haardopening, terwijl vrijstaande haarden overal in de ruimte geplaatst kunnen worden.

3. De functies die je wilt. Zorg ervoor dat je weet welke functies je in jouw elektrische haard wilt hebben voordat je een aankoop doet. Sommige haarden worden geleverd met ingebouwde geluidssystemen, terwijl je bij andere haarden kunt aansluiten op de stereo-installatie van jouw huis.

4. Prijs. Alleen omdat een haard duur is, wil nog niet zeggen dat hij van goede kwaliteit is. Kijk rond voor de beste prijs voor de haard die je wilt.

5. De garantie. Elektrische haarden worden geleverd met garanties die alles dekken, van de structuur en de vlam tot de elektronica en fabricagefouten.

Interesse in een kwalitatieve elektrische haard? Dan adviseren we je om eens nnaar een haarden showroom te gaan zodat je indrukken kunt opdoen van allerlei soorten haarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.