In drie stappen naar een tuin die zomerklaar is!

Nu het officieel lente is en het ook langzaamaan weer wat warmer wordt en wat vaker de zon schijnt, is het tijd om ook weer wat tijd aan je tuin te besteden zodat deze straks helemaal klaar is voor de zomer! Wij geven je in drie stappen tips hoe jij je tuin weer zomerklaar kunt maken.

  1.     Tuin opruimen

Bij het klaar maken van je tuin hoort in eerste instantie de grote schoonmaak! Bij je tuin houdt dat in dat je alle blaadjes verzameld, planten snoeit, eventueel gras maait etc. Heel veel werkzaamheden waarbij er tuinafval ontstaat. Dat kun je natuurlijk in een gewone vuilniszak doen of in de gft bak, maar die zijn beide direct vol en ook niet handig. Veel beter is het om een tuinafvalzak te gebruiken. Dit zijn speciale afvalzakken voor in de tuin die extra groot zijn en makkelijk rechtop blijven staan. Zo heb je dus niemand nodig die de hele tijd de zak voor je openhoudt en hoef je niet steeds een nieuwe zak te gebruiken.

  1.     Nieuwe planten

Heb je eenmaal je tuin helemaal opgeruimd? Dan wordt het tijd om te kijken welke planten de winter overleefd hebben en welke planten aan vervanging toe zijn. Als je nieuwe planten voor in je tuin gaat kopen, dan is het handig om op een aantal punten te letten. Ten eerste: wat hebben de planten nodig? Zijn het planten die in direct zonlicht geplaatst moeten worden of juist in de schaduw? Als je hierbij de verkeerde keuze maakt, dan heb je eigenlijk niks aan de plant want deze zal dan niet tot zijn recht komen. Daarnaast is het goed om te kijken wanneer de plant bloeit en hoe groot deze gaat worden. Zorg ervoor dat je in je tuin planten hebben die op verschillende momenten in het jaar bloeien zodat je altijd vrolijke kleuren om je heen hebt.

  1.     Meubilair

Naast de planten in je tuin, wil je waarschijnlijk ook meubilair in je tuin. Zo kun je lekker genieten van je tuin. Naast de standaard stoelen en/of loungeset kun je ook een zitzak overwegen. Een zitzak buiten is ideaal om in je tuin te hebben omdat je deze makkelijk kunt verplaatsen. Bovendien is deze dus weersbestendig en is een regenbuit of lange tijd zon, geen probleem. De outdoor zitzak is verkrijgbaar in vele verschillende modellen, kleuren en maten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.