Inspirerende tips om meer sfeer in huis te krijgen

Ben je pas verhuisd? En heb je er werkelijk alles aan gedaan om je interieur volledig naar wens te krijgen? Maar merk je steeds vaker dat het nog altijd niet echt als een ‘thuis’ voelt? Heel vervelend, maar helaas ook iets wat vaker gebeurt. Steeds vaker zien we dat mensen zo druk zijn om hun woning tot in de puntjes te stylen, dat ze vergeten dat er ook nog gewoond moet worden. Sfeer en warmte is dan ook het allerbelangrijkste. Maar hoe breng je meer sfeer in huis? In dit artikel geven we enkele effectieve en bovenal inspirerende tips om je op weg te helpen. 

Een groene wand 

Heb je al gehoord van een groene wand? Dit is een relatief nieuw fenomeen in de interieurwereld, maar heeft nu al heel wat harten gestolen. Niet voor niets, want deze wanden spelen enorm in op de huidige groene en duurzame woontrend. We willen steeds duurzamer leven en meer van de natuur in huis halen. Een groene wand past hier perfect bij. 

Bovendien zorgen deze wanden direct voor meer warmte en sfeer in huis. Het zijn absolute eyecatchers voor de woning én ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Wist je dat meer groen in huis ontzettend gezond is en zelfs de productiviteit kan laten toenemen? Genoeg redenen dus om een groene wand te creëren. En het mooie is dat je deze zelfs zonder groene vingers eenvoudig mooi kan houden. 

Voeg persoonlijke elementen toe 

Vergeet tijdens het inrichten van een nieuwe woning vooral niet om ook persoonlijke elementen toe te voegen. Je woning hoeft er niet uit te zien alsof deze zo uit een woonmagazine is komen wandelen. Je mag best wel wat speelse en bovenal persoonlijke dingen toevoegen. 

Heb je bijvoorbeeld nog een oud erfstuk van je grootmoeder? Geef deze dan een prominente plek in de woonkamer. Gebruik ook foto’s, verzamelitems en andere dingen die belangrijk voor je zijn om de woning op te fleuren. 

Het is belangrijk dat mensen die op visite komen direct aan de woning zien wie hier woont. Als dat lukt, dan heb je het goed gedaan. En zodra de woning persoonlijker voelt, zal dit ook direct meer als een ‘thuis’ gaan voelen. 

Decoreren maar! 

Een huis hoeft niet altijd helemaal opgeruimd en stijlvol te zijn. Het hoeft niet allemaal even strak en minimalistisch te zijn. Er mag ook ruimte zijn voor accessoires. Graag zelfs. Accessoires zorgen ervoor dat jij je creativiteit de vrije loop kunt laten en ze bieden ook warmte. Ze kleden de ruimte aan, maken het gezelliger én persoonlijker. 

Neem daarom echt de tijd om elke ruimte in huis te decoreren zoals jij dat wilt. Maar: overdrijf niet! Het is wel belangrijk dat de accessoires ook echt een functie hebben en dat de ruimte niet overvol wordt. Anders oogt deze juist rommelig en lijkt hij minder groot. Zoek naar de gulden middenweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.