Is het tijd om een nieuw hoofdkussen te kopen?

Ben je toe aan een nieuw hoofdkussen? Een hoofdkussen is een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust. Naast het slaapcomfort, zorgt het ook dat jouw lichaam goed tot rust kan komen. Een hoofdkussen geeft steun aan het hoofd, waardoor de nek en wervelkolom in een ergonomische houding liggen. Wordt je regelmatig wakker met een stijve nek? Dan kan het zijn dat je kussen onvoldoende steun geeft. Wanneer je gaat liggen, merk je niet direct dat er lichte spanning op je nek staat. Je merkt dit meestal pas na een nacht slapen. Door een nieuw kussen met zorg uit te kiezen, investeer je in een goede nachtrust. Je slaap is erg bepalend voor jouw stemming en energieniveau. Zo zul je merken dat je met een goed kussen meer uitgerust en energiek wakker wordt.

Hoe vind je juiste hoofdkussen?

Hoe vind je nu het juiste hoofdkussen? Er is geen kant- en- klaar antwoord voor het beste kussen. Dit is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Niet alleen jouw persoonlijke voorkeur, maar ook jouw slaaphouding is bepalend om voldoende steun te hebben zodat je wervelkolom recht ligt. Wanneer je vooral op je zij slaapt, ligt jouw hoofd hoger dan wanneer je op je rug slaapt. Hierdoor heb je een hoger en steviger kussen nodig waarmee jouw hoofd en nek goed ondersteund wordt. Ben je een echte buikslaper? Deze houding kan al extra spanning op de nek geven, omdat je nek gedraaid ligt en er al enige druk op je keel kan liggen. Met een dun kussen belast je je lichaam zo min mogelijk in deze slaaphouding.

Welk materiaal heeft jouw voorkeur?

Wanneer je een nieuw kussen gaat kopen, zul je merken dat er vele verschillende vulmaterialen te verkrijgen zijn. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Bepaalde materialen zijn luchtdoorlatend, waar andere materialen juist hard aanvoelen. De kussens kunnen zacht, medium of stevig zijn. Zo kies je bijvoorbeeld uit hoofdkussens van dons, traagschuim, synthetisch of latex materiaal.

Donzen kussen

Een donzen kussen is gevuld met veren en dons. De verhouding tussen dons en de veren bepaalt hoe hard het kussen ligt. De meeste donzen hoofdkussens voelen licht en zacht aan. Je kunt zelf het kussen naar wens vormen, zodat je altijd lekker ligt. Een groot voordeel van deze kussens is dat dons warmte vasthoudt, maar ook erg luchtdoorlatend is. Hierdoor voelt het warm aan, zonder dat het snel plakkerig of zwetend aanvoelt. Dit soort kussen moet wel elke dag opgeschud worden om de vorm goed te behouden.

Synthetisch hoofdkussen

Wanneer je voor een diervriendelijk hoofdkussen wilt gaan, zit je met een synthetisch hoofdkussen goed. Dit kussen is gemaakt van materialen zoals polyether of polyester in de vorm van kleine bolletjes. Deze kussen zijn veelzijdig omdat ze aangepast kunnen worden aan de hand van het vulgewicht en soort materiaal. Zo zijn sommige synthetische hoofdkussens zacht, en andere juist stevig. Het voordeel van deze kussens is dat huisstofmijt zich niet kan nestelen, waardoor dit kussen goed geschikt is voor mensen met een allergie. Daarnaast zijn deze kussens ook makkelijk schoon te maken. Dit kussen is echter wel minder luchtdoorlatend dan natuurlijke materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.