Je tuin fijn maken voor je hond

Het is natuurlijk hartstikke leuk als je een hond hebt gekocht en dat die ook lekker mee de tuin in kan. Alleen al vanwege het fijne gezelschap is het een hele aanwinst. Er zijn echter wel wat aandachtspunten als je je hond meeneemt in de tuin: je moet je tuin op je hond afstemmen. Daarom hieronder een aantal tips en aandachtspunten die je kunnen helpen bij het hond vriendelijk maken van je tuin. Zo weet je wat je moet halen in de hondenwinkel.

Een veilige plek

Als jij naar de tuin gaat heb je vaak een lekker plekje: een hangmat tussen de bomen, een fijne lounge set of lekkere ligstoelen. Je hond kan hier ook behoefte aan hebben. Buiten is het anders en dat kan soms best spannend zijn. Creëer daarom een veilige plek door bij een hondenwinkel bijvoorbeeld een hondenhok te kopen en die in de tuin te plaatsen. Zo heeft je hond ook een fijne plek en kan hij ook genieten van de tuin!

Afrastering voor het behouden van een mooie tuin

Als je nou op een boerderij woont, of gewoon veel land ter beschikking hebt, zorg dan voor een goede tuinafrastering. Er zijn allerlei soorten, dus keuze genoeg. Zelfs als je hond goed luistert kan het altijd voorkomen dat hij of zij iets ruikt en daar meteen op af gaat. Helemaal bij jachthonden is dit een groot gevaar. Een goede afrastering zorgt ervoor dat je je hond niet telkens hoeft te zoeken als hij iets lekkers ruikt.

creëer een schaduwplek

Net als jij kunnen honden het warm krijgen. Honden hebben dit over het algemeen sneller dan mensen, maar laten het op een andere manier zien. Wij mensen hebben het niet altijd meteen door. Daarom is het belangrijk dat je zorgt voor een schaduwplek, bijvoorbeeld door een boom te planten. Dan kan je hond zelf de schaduw opzoeken zodra hij of zij het warm krijgt, en dan heeft het ook gelijk een fijne plek om te gaan liggen als het uitgespeeld is. En een leuke boom in je tuin kan je tuin alleen maar ten goede komen!

Slechte planten

Honden vinden het heerlijk om nieuwe dingen te ontdekken en zullen meestal alles wat ze zien opeten. Soms is dit gewoon vervelend, maar het kan ook een gevaar vormen als je bepaalde planten in je tuin hebt staan waar honden, en katten, ziek van kunnen worden. Voorbeelden zijn tulpen, narcissen en lelies, maar er zijn er veel meer. Zorg dus dat je je inleest en deze planten zo nodig uit je tuin haalt, hoe mooi ze misschien ook staan. De veiligheid van je hond gaat voorop!

Juiste ondergrond

Honden kunnen geen schoenen aan. Het klinkt voor de hand liggend, maar toch vergeten we dit nog wel eens. Honden hebben veel meer last van losliggende steentjes of schelpen. Dit is dus geen fijne ondergrond voor honden. Kies bij het aanleggen van je tuin in plaats daarvan liever voor gras, of gewone stenen voor de paden in je tuin. Dat is veel fijner voor hondenpoten, en zo zullen ze hun voetzolen ook niet zo snel openhalen. Veel fijner voor je hond dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.