Kamerplanten

Richting het nieuwe seizoen van 2019 worden de interieurtrends als maar duidelijker. Daarom heb ik deze week enkele tips hoe je mee kunt gaan met de woontrends. Vandaag blog ik over de kamerplanten want deze zijn terug van weg geweest! 

Woonkamer

We beginnen met de woonkamer omdat ik er vanuit ga dat iedereen wel een woonkamer heeft. Kijk goed rond naar ruimte op boekenplanken of in kasten. Want kasten zijn niet alleen opbergplekken, maar ook om te pronken met mooie spullen. Daarom is het de ultieme plek om de planten op een plek te zetten waar ze echt gezien kunnen worden.  

Wil je nou echt dat de planten opvallen? Maak dan ruimte vrij voor een XL pot of koop een krukje/bankje waar je een plant op kunt zetten. Hierdoor komen de planten een stuk beter in beeld. 

Let hier echter wel goed op waar je de planten in de woonkamer zet en hoeveel licht er op die plek komt. Vraag bij de bloemist om goed advies waar de plant kan staan en hoeveel licht deze nodig heeft.

Kamerplanten voor het raam

Badkamer

Het klinkt misschien gek, maar in de badkamer komen planten ook goed tot hun recht. In een grote badkamer mag de plant een echte eyecatcher worden. Bij een gemiddelde badkamer is het echter wel beter om het op één soort plant te houden. Een leuk vetplantje op een plankje of randje kan al heel gezellig staan.

Top 3 grote kamer planten

Op nummer 1 staat de Gatenplant (Monstera Pertusum). De grote ronde bladeren met gaten erin zijn het unieke kenmerk van de Monstera Het is een tropische, grote klimmer met een simpele gebruiksaanwijzing. Fijn als je niet zulke groene vingers hebt! Hij kan goed op een wat donkere plek staan en heeft niet al te veel water nodig.

Op nummer 2 staat de cactus – Euphorbia ingens. Deze stoere cactus steelt de show in ieder interieur. Naast zijn decoratieve functie is hij ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Hij is groot en grillig, maar heeft geen grote pot nodig. Dit maakt hem heel geschikt voor een wat kleinere plek in de kamer. 

Op nummer 3 staat de Palmlelie – Yucca elephantipes. De Yucca is een stoere plant met een stoere naam. Met zijn stevige bladeren en houten stam kan hij wel een stootje hebben. Hij houdt van een lichte standplaats en af en toe een scheut water. Geen moeilijke plant dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.