Kan ik geld lenen voor een verbouwing?

Droom jij ook over een nieuwe badkamer of keuken, maar heb je op dit moment het bedrag niet op je rekening staan? Door geld te lenen voor een verbouwing  kan je direct je dromen waar maken en drink jij binnenkort je koffie in een gloednieuwe keuken. In dit artikel vind je antwoord op de meest gestelde vragen: 

  • Wat is de beste manier om een verbouwing te financieren? 
  • Hoeveel kost verbouwen? 
  • Waar vind ik de goedkoopste lening voor een verbouwing? 

Beste manier verbouwing financieren 

Het renoveren of verbouwen van je woning kan je op meerdere manieren financieren. De meest goedkope manier is natuurlijk het geld bij elkaar sparen en dan pas aan de verbouwing beginnen. Maar wanneer je daar niet op wil wachten, zijn er nog twee mogelijkheden: het verhogen van je hypotheek of het afsluiten van een verbouwingskrediet. 

Hypotheek verhogen 

Het is mogelijk je hypotheek te verhogen en zo de kosten voor de verbouwing te dekken. Het kan zijn dat de rente net wat lager ligt dan wanneer je een aparte lening afsluit. Maar met de huidige lage rentestand valt dat nog te bezien. Daarbij moet je rekening houden met een aantal kosten. Zo zal je opnieuw de notariskosten moeten betalen en een taxatie van je woning moeten laten uitvoeren. Ben je van plan een lening onder de 25.000 euro af te sluiten, dan is het aanvragen van een aparte lening goedkoper

Verbouwingskrediet afsluiten 

Voor elke verbouwing die minder dan 25.000 euro kost is het hoogstwaarschijnlijk goedkoper een verbouwingslening af te sluiten, dan de hypotheek te verhogen. Geld lenen voor een verbouwing kan in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Er zijn steeds minder banken of kredietverstrekkers die nog een doorlopend krediet aanbieden. Belangrijkste reden daarvoor is dat er geen einddatum is en je niet weet wanneer je de lening volledig afgelost hebt. 

Ook volgens ons is de beste lening voor een verbouwingskrediet de persoonlijke lening. Je maakt vooraf een schatting van hoeveel de verbouwing gaat kosten. Dit bedrag krijg je, na goedkeuring van je aanvraag, volledig op je bankrekening gestort. Bij een persoonlijke lening staat de rente vast, deze zal dus de hele periode dat jij aflost niet kunnen stijgen. Ook de looptijd staat vast, de periode waarin jij de lening wil gaan aflossen. Iedere maand los je een vast bedrag af. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wanneer je de lening volledig hebt afgelost.

Zoveel kost verbouwen 

Hoeveel kost dat eigenlijk je huis renoveren of verbouwen? En met welke onvoorziene kosten moet je rekening houden? Belangrijke vragen om jezelf te stellen voordat je aan de verbouwing begint. Wanneer je een begroting maakt van de kosten, houd dan rekening met 5% van het budget voor onvoorziene kosten. 

Lening keuken 

Steeds meer mensen kiezen ervoor de keuken te verbouwen tot een praktische maar ook sfeervolle plek in huis. Zo’n verbouwing kan ook jij direct realiseren met een lening voor je keuken. Begin met het opstellen van een budget. Dit is voor ieder persoonlijk. De gemiddelde verbouwing van een keuken kost ongeveer 15.500 euro. Meegerekend zijn apparaten, een aanrechtblad, de vloer- wand- en plafondafwerking. Wil je een complete woonkeuken verbouwen of een luxe inrichting? Houd dan rekening met kosten tot 25.000 euro. 

Lening badkamer 

Een andere populaire plek in huis die we graag onder handen nemen is de badkamer. Steeds vaker wordt er een lening voor een badkamer aangevraagd. Een goede badkamer geeft een hoop woonplezier en is een waardevermeerdering van je huis. De gemiddelde kosten voor een verbouwing van de badkamer zijn 11.500 euro. Komt er ‘meerwerk’ bij kijken zoals het verleggen van leidingen of verplaatsen van een muur? Dan zullen de kosten ook hoger uitkomen. 

Goedkoopste lening voor verbouwing 

De goedkoopste lening voor een verbouwing vind je door de persoonlijke leningen met elkaar te vergelijken. Vergelijk daarbij de rente die gevraagd wordt, maar bekijk ook goed de voorwaarden

Wil je zeker weten dat jij de goedkoopste verbouwingslening vindt? Vraag een offerte op bij de meeste interessante leningverstrekkers. Deze kan je gratis en vrijblijvend opvragen. Het voordeel is dat deze offerte voor jou op maat gemaakt wordt. Daardoor laat het jou precies zien hoeveel jij aan rente kwijt bent om het geld voor je verbouwing te lenen. En je leest welke voorwaarden er voor jou van toepassing zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.