Keramische terrastegels

De keramische terrastegels zijn niet meer weg te denken uit onze tuinen. Echter voordat deze bijzonder sterke en mooie terrastegels verkrijgbaar was werd er door de meeste mensen een terras aan gelegd met natuursteen terrastegels of betonnen terrastegels. De natuursteen terrastegels worden de laatste jaren bijna niet meer verwerkt. Dit komt doordat ze veel gevoeliger zijn dan een keramische terrastegel. Deze natuursteen terrastegels kunnen verkleuren, nemen vlekken op en kunnen krassen. Daarnaast zijn ze ook minder veilig doordat ze vaak glad zijn, waardoor er onveilige situaties ontstaan.

Sinds 2012 zijn er keramische terrastegels op de markt. Zo begon het met enkele kleuren, maar sinds de laatste 2 jaren zijn er tientallen soorten verkrijgbaar. Zoek je een houtlook terrastegel of een betonlook terrastegel? Deze zijn er in diverse maten en kleuren te verkrijgen. De meest verkochte maatvoering in de houtlook terrastegels zijn de maten 120x30x2 en de 120x40x2 cm. De mooie noesten in deze keramische tuintegels maakt de beleving optimaal. Wil je toch een vierkante tegel in een grijstint of natuur getrouwe tint, dan zijn de keramische terrastegels in betonlook of hardsteen look iets voor jou. De hardsteen look terrastegels zijn niet van echt te onderscheiden en hebben zelfs bij enkele series ook verouderde kanten. De betonlook terrastegels zijn ook in diverse bewerkingen en kleuren te verkrijgen. De maatvoering 60×60 is de meest verkochte maat in de keramische terrastegels. Naast de standaard maten zijn de grotere maten ook steeds meer in trek. Ze geven je tuin dan ook een extra effect. Bij Totaaltegel kun je de maten 80×80, 90×90, 50×100 of zelfs 120×120 bezichtigen.

De meeste keramische terrastegels zijn 2 cm dik. Deze worden verwerkt door een erkende vakman zoals een hovenier of een tegelzetter op een gestabiliseerd zandbed. We adviseren ook altijd advies in te winnen bij een erkend bedrijf om zo ook het beste resultaat te verkrijgen. De tuin opnieuw aanleggen kost tenslotte veel geld en dat wil je dan ook zo goed mogelijk besteden .

Het onderhoud van de keramische terrastegels is minimaal. Bovendien hoef jij je geen zorgen te maken over vetvlekken of krassen. Deze tuintegels zijn kleurvast en zijn eenvoudig schoon te maken met een dweil of een vaatdoekje. Daarnaast kun je ze ook nog reinigen met een lichte hogedrukreiniger. De keramische tuintegels zijn antislip waardoor de veiligheid verbetert op je terras voor spelende kinderen.
Sinds dit jaar zijn er ook keramische terrastegels te verkrijgen van 3 cm dik en 4 cm dik. Beide dikke terrastegels zijn direct te verwerken op een zandbed. Hierdoor hoeft de erkende vakman geen cement meer te gebruiken en is het aanleggen van deze terrastegels goedkoper dan bij een 2 cm dikke terrastegel. De 4 cm dikke terrastegels zijn waterdoorlatende tuintegels. Deze speciale waterdoorlatende terrastegels kun je toepassen in de tuin of op het balkon. Het merk Tile System X B.V. heeft deze speciale terrastegels ontwikkeld en ze zijn dan ook van Nederlandse bodem. Deze terrastegels kunnen water opbergen en vertraagd afvoeren naar de ondergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.