Lees hier hoe je de perfecte garagedeur voor jouw woning vindt!

Ben je net verhuist naar een huis met garage? Of heeft je huidige garage een nieuwe deur nodig? Het is lastig om te bepalen welke garagedeur bij jou en je woning past. Dit komt door de vele mogelijkheden die er zijn. Lees daarom hier welke garagedeuren perfect bij jou en je woning passen!

Ga eerst na wat je zoekt in een garagedeur

Voordat je begint met zoeken naar een garagedeur is het handig om te bepalen waar je hem voor wilt gebruiken. Waar moet de deur dan aan voldoen? Wil je een garagedeur met of zonder aandrijving? Welke mate van gemak wil je hierbij? Door dit op een rijtje te zetten kun je al snel bepaalde garagedeuren uitsluiten waardoor de zoektocht makkelijker wordt. Over het algemeen zijn er drie verschillende types garagedeuren. Deze zullen per stuk worden behandeld.

De traditionele openslaande garagedeur

De garagedeur die iedereen kent is de traditionele deur. Dit is de garagedeur die in zijn geheel kantelt. Bij het opengaan wordt de deur als het ware tegen het plafond weggezet. Bij deze garagedeur is het noodzakelijk dat je dicht op de ingang van de garage geen voorwerpen hebt staan, dan kan de deur niet meer open. Deze garagedeur is het meest simpel en ook het goedkoopste. Je kunt echter nog wel extra opties op de deur plaatsen. Denk hierbij aan een brievenbus of een raam. Vind je deze deur dus prima en doet deze bij jou waar je hem voor nodig hebt dan is dit de beste optie.

Neem minder ruimte in en creëer meer gemak

De volgende optie is de garagedeur die zichzelf oprolt. De roldeuren zorgen ervoor dat je weinig ruimte gebruikt in de garage. De deur rolt zich namelijk op in een opbergkastje. Het voordeel van deze deur ten opzichte van de traditionele deur is ook dat de roldeur niet kantelt. Hierdoor hoef je geen zorgen te hebben over voorwerpen voor de garage. De roldeur is in verschillende materialen beschikbaar. De roldeur kun je zo luxe maken als je zelf wilt. Zo kun je hem ook via afstandsbediening laten werken. De garagedeur rolt zichzelf op zonder enige hulp van jou.

De deur die perfect is voor snel gebruik

De laatste mogelijkheid zijn openslaande deuren. In deze deuren zitten twee losse deuren die je open kunt doen. Het werkt dus erg simpel en het is onderhoudsarm. Het voordeel hiervan is dat je de helft van de deur open kunt zetten als je bijvoorbeeld via de garage naar buiten gaat of met de fiets naar binnen gaat.

Elk type deur heeft dus zijn eigen voordelen. Het is aan jou welke garagedeur het beste bij jouw eisen en voorkeuren aansluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.