Leuk je huis decoreren met tegeltjes

We zitten meer thuis dan ooit en dat vraagt om wat extra decoratie. Je kunt natuurlijk wat oude foto’s in lijstjes stoppen, maar het is ook leuk om eens iets heel anders te doen. Ontwerp bijvoorbeeld je eigen tegeltje! Een mooie tegel van keramiek met een foto, spreuk, of quote erop. 

Foto’s op een tegeltje

Heb jij leuke foto’s die je graag wil laten afdrukken? Druk ze dan op een tegeltje. Een tegeltje maken is eenvoudig en je krijgt een mooi resultaat, van goede kwaliteit. Je kunt een foto tegeltje helemaal zelf ontwerpen. Kies een mooi thema, bijvoorbeeld voor met hartjes, bloemetjes of een speciaal baby thema. Liever geen thema? Dan kun je jouw tegeltje ook helemaal basic houden. Plak je foto erop en voeg eventueel wat bewerkingen toe. Vervolgens is er de keuze om leuke cliparts en tekst toe te voegen. Maak het dus zo opvallend als je zelf wil. Het tegeltje moet natuurlijk wel opvallen in je huis.

Tegeltjes wijsheden

‘Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag’ of ga je liever voor iets humoristisch zoals: ‘Alles met ‘te’ ervoor is slecht, behalve tequila’. Als je dit soort gezegdes leuk vindt, dan is tegeltjeswijsheid echt iets voor jou. Heb jij een levensmotto of ken je een leuke spreuk? Dan kun je die op een tegeltje plaatsen. Heel leuk en opvallend. Wij hebben ook een paar leuke tegeltjeswijsheden voor je op een rijtje gezet die wij erg leuk, grappig of sterk vinden. Kies een leuk template uit en plaats jouw wijsheid hierin. 

Quote op een tegel

Ken jij een leuke (Engelstalige) quote die je graag op een tegeltje wil laten drukken? Dan kun je naast Delftsblauw ook kiezen voor andere leuke achtergronden. Je kunt zelfs een eigen achtergrond uploaden, zoals een foto, een watercolor of een mooie kleur. Zo kun je het tegeltje helemaal naar wens maken. 

Ophangen of neerzetten

Mooie tegeltjes ontwerpen en neerzetten is natuurlijk superleuk. Maar als jij je huis leuk wil decoreren is het ook handig als je weet wat je ermee gaat doen. Hang je de tegeltjes op? En waar hang je ze dan op? Een quote over eten is bijvoorbeeld erg leuk in de keuken, terwijl andere quotes en foto tegeltjes beter in de huiskamer passen. Je kunt er ook voor kiezen om op een vrije muur verschillende tegeltjes op te hangen. Dat geeft een heel leuk effect. Daarnaast kun je ook op een plank, bijvoorbeeld tussen andere foto’s en schilderijen, je tegeltje zetten. Kortom: er zijn genoeg manieren om jouw huis op te leuken met tegeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.