Overweegt u wat geld te besparen door uw huis zelf te verkopen?

De huizenmarkt lijkt stabiel, ondanks voorspellingen over de coronacrisis. De verwachting was dat de tarieven in het laatste kwartaal van 2021 zouden kelderen, maar dat is tot nu toe niet het geval geweest. Verkopers zullen elke dag naar Funda komen en makelaars krijgen het drukker dan voorheen. Overweeg je het? Aarzel niet om uw huis te verkopen, want de huizenprijzen stijgen. U kunt geld besparen door uw eigen woning te verkopen. Dit heeft tal van voordelen, waaronder tijdwinst.

Geld besparen met vastgoedbeleggingen

Als u uw huis verkoopt, zijn er altijd kosten aan verbonden. De makelaar treedt hierbij op als tussenpersoon en zal een bemiddelingsvergoeding in rekening brengen. Maar u kunt uw huis nog steeds verkopen zonder deze vergoeding te hoeven betalen als u het zelf doet. Meer mensen wenden zich de laatste tijd tot particuliere verkoop van hun huis, wat heeft geleid tot meer particulier verkochte huizen op sites. Ook sites als Funda en marktplaatsen zien dit jaar een stijging van het aantal van dit soort woningverkopen. Wanneer u zelf uw huis verkoopt, bent u de enige die in contact staat met de potentiële kopers. Dit betekent dat u bij de verkoop van uw huis zelf moet onderhandelen, want als u uw huis zelf verkoopt, bepaalt u zelf tegen welke prijs het wordt verkocht. U kunt een idee krijgen van de prijs die u voor uw huis kunt krijgen door te zoeken naar vergelijkbare woningen in uw omgeving en door een taxatie van uw eigendom te krijgen. Een andere optie is om uw eigendom te verkopen aan een vastgoedbelegger zoals Damborg. Zij doen u een vrijblijvend bod en laten u weten wat het waard is. Dit maakt het gemakkelijker om vooraf de financieringsvoorwaarden te kennen. Het betekent ook dat er geen bemiddelingskosten worden gemaakt. Als er belangrijke details zijn die verduidelijking behoeven, kunt u hierover vooraf overeenstemming bereiken.

Laat je helpen!

Verkopers die een beleggingspand verkopen, moeten van deze gelegenheid gebruik maken. Dit soort woningen wordt vaak geheel of gedeeltelijk verhuurd. Het kan lastig zijn om het op de dag dat u het wilt verkopen helemaal leeg te maken, dit komt omdat er al die verschillende huurders zijn. Een manier om te verkopen zonder het pand leeg te maken, is door het in gehuurde staat te doen. U kunt uw vastgoedbelegging bijvoorbeeld verhuren aan een belegger, terwijl zij ook de verantwoordelijkheid voor de verhuur van de woning overnemen. Wanneer u een vastgoedbelegging verkoopt aan een belegger, komt het onroerend goed niet op de markt. Als er huurovereenkomsten zijn, zullen deze alleen van eigenaar wisselen om aan de huurduur te voldoen. Bovendien kunt u bij verkoop zonder makelaar besparen op bemiddelingskosten. Het kopen van een huis van een particuliere verkoper brengt notariskosten met zich mee die door de koper worden gedekt. Bovendien biedt een belegger zekerheid die verder gaat dan de financieringsvoorwaarden, omdat het u de tijd geeft om meer geld op te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.