Plakhout aanbrengen in 4 gemakkelijke stappen samen met Teakea!

Houten muur 1

Voor het aanbrengen van plakhout zijn enkel 4 gemakkelijke stappen nodig en Teakea gaat je hierbij helpen! Hiermee heb jij binnen een mum van tijd een compleet nieuwe look voor je interieur gecreëerd. Zo is de keuze aan jou om dit mooie 3D effect op je gehele muur toe te passen of een klein gedeelte hiervan. Wij zijn ervan overtuigd dat je dit erg gemakkelijk en snel zelf kunt aanbrengen. Jij ook? Loop dan de volgende stappen met ons door!

Benodigheden:

  • Montagekit (Bijvoorbeeld Spectrum montagelijm)
  • Hoekmaat of geodriehoek 
  • Voldoende plakhout! (met 1 doos plakhout kun je een oppervlakte van +/- 1m2 bekleden + houd rekening met 10% zaagafval)
  • Potlood en liniaal
  • Waterpas 
  • Een handzaag, figuurzaag of verstekzaag 

Stap 1.
Maak het oppervlak waar je het plakhout op wilt bevestigen egaal, vocht- en vetvrij. Het is hierbij handig om het hout op een donker oppervlak te plakken, zo zijn de overgangen tussen de plankjes minder opvallend. Gebruik tevens je waterpas om gemakkelijk in de gaten te houden of je recht het plakhout aanbrengt.

 Stap 2.
Neem het eerste plankje plakhout  en teken hierop af tot waar jij het plankje wilt inkorten. Zaag dit recht af zodat deze in de hoek van de muur past. Dit is cruciaal voor zowel een horizontale als verticale bevestiging. Gezien deze planken die langs de randen en hoeken geplaatst zijn, afgezaagd moeten worden.

Houten muur 2

 Stap 3.
Nu kun je beginnen met het lijmen!  Pak je recht afgezaagde plankje en de bijbehorende montagekit. Breng de kit in een S-vorm aan op de achterzijde van het plankje en plaats deze in de onderste hoek van de muur. Het is belangrijk dat je voldoende lijm verspreid over de gehele plank en deze vervolgens voor een aantal seconden stevig tegen de wand aandrukt. Herhaal deze stappen voor de resterende plankjes en werk zo de rest van je muur af!

Tip: Werk altijd van onder naar boven zodat je de planken gemakkelijk op elkaar kunt stapelen. Dit bespaart je het continue vast te houden van de planken tijdens het plakwerk.

Stap 4.
Tada! Een gloednieuwe wand. Wat een verschil hè? Laat de montagelijm 24 uur uitharden voor je verdere decoratie aan je nieuwe muur toevoegt. Zodra de lijm is uitgehard, kun je de wand naar je eigen stijl pimpen met leuke woonaccessoires als een stijlvolle klok, hangplantjes of spotjes voor een extra modern effect!

Plakhout & Wandbekleding bij Teakea

Jeukende handen? Haal vandaag nog je plakhout en wandbekleding bij Teakea! Binnen een handomdraai heb jij alle benodigdheden in jouw winkelmandje. Bestel daarom gemakkelijk online, of kom gezellig langs bij onze showroom in Tolbert. Neem voor verdere advies of vragen vandaag nog contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.