Planten tip – Creëer rust

In dit artikel laat ik je zien hoe je gebruik kunt maken van planten om rust te creëren. Daarnaast is een huis zonder planten ook erg saai! Planten geven je interieur zoveel extra sfeer. 

Meer groen

De plant op de foto is mijn nieuwe aanwinst! Vorige week had ik een vrije dag en het regende nogal. Ik besloot om naar het tuincentrum hier in de buurt te gaan om eens even lekker rond te neuzen. Ook had ik mezelf wijsgemaakt dat ik nog opzoek was naar een mooie middelgrote plant voor in de woonkamer. Mijn oog viel eigenlijk direct op dit plaatje. 

Eenmaal thuis heb ik mijn nieuwe aanwinst direct in een pot gedaan en een mooi plekje in een mand op een kruk naast de bank geplaatst. Persoonlijk vind ik het altijd wat prettiger als planten wat hoger van de grond af staan, zo komen ze beter tot hun recht. 

Formaten

Ken je het gevoel dat de woonkamer of net iets te druk is of misschien zelfs iets te leeg? Dan is het een misschien een idee om een aantal eyecatchers neer te zetten. Dit zorgt voor balans in het interieur. Zo heb ik thuis op mijn tv meubel een kleine plant geplaatst. Echte eyecatchers zijn toch wel kleine vetplantjes of een kleine mini cactussen.

Vetplantjes

Vetplantjes houden onwijs van licht, maar dan ook echt van veel licht. Veel mensen vergissen zich hier in. Binnen in huis is het dan soms vragen om moeilijkheden. Zet ze altijd bij het raam, liefst met de hele dag zon. Of anders op een plek met zoveel mogelijk licht. Heb je nou een donker huis en geen plek waar directe zon of lichtinval komt dan zullen de vetplantjes het erg lastig krijgen.

Plantjes in het raamkozijn

Hangplanten

Mocht je nou geen of weinig ruimte hebben dan is er ook nog eens de mogelijkheid om je planten op te hangen. Ik heb een Senecio Rowleyanus staan oftwel een klein erwten plantje. Super leuk! Ook heb ik een aantal plantenhangers in huis opgehangen zoals de: Kokodama met een vetplantje erin. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.