Robotmaaiers: waar moet je op letten?

Je bent eruit: je wilt een robotmaaier. Dat scheelt u veel tijd bij het verzorgen van uw gazon. We hebben een gids samengesteld met tips voor het vinden van de perfecte robotmaaier voor jou.

1. Bepaal de grootte van je gazon

Welk type grasmaaier je nodig hebt, hangt af van de grootte van uw gazon. De maaiers variëren in prijs, afhankelijk van zaken als maaibreedte, batterijduur en softwaremogelijkheden. Als het gaat om het kiezen van de beste robotmaaier voor uw gazon, is de maat belangrijk! Afhankelijk van de oppervlakte van uw gazon, moet je al onze producten bekijken en goed nadenken over wat het beste voor u werkt.

2. Kies je voor handmatige bediening of een app?

Een robotmaaier aan de bovenkant heeft het bedieningspaneel aan de onderkant. Op dit paneel stel je de maairoutine in en bij sommigen bedien je deze met een app. Als je robotmaaier deze app heeft, kun je via de app een maaischema instellen of op afstand bedienen. Elk merk doet de dingen een beetje anders met hun eigen unieke app.

3. Extra funties

Robotmaaiers hebben veel voordelen die het overwegen waard zijn. Ze kunnen dingen doen zoals rijden in de regen of zelfs regen detecteren om te stoppen met maaien. Botsingssensoren worden ook gebruikt om bomen of andere objecten rond de tuin te vermijden. Als de robotmaaier is uitgerust met een dockingstation met automatische oplaad- en hervattingsmodus, keren ze automatisch terug naar het station wanneer de batterij bijna leeg is. Als ze eenmaal zijn opgeladen, gaan ze verder met maaien en stoppen niet voordat de klus is geklaard.

4. Voordelen van een robotmaaier zonder draad

  • Een van de grootste voordelen van een robotmaaier zonder draad is dat ze veel sneller kunnen worden geïnstalleerd dan traditionele maaiers, dit is vooral handig voor grote tuinen;

  • Met een draadloze robotmaaier rommel je niet, want nadat je hem op het gazon hebt gezet gaat hij meteen aan de slag;

  • Het andere voordeel is dat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat de draad beschadigd raakt en opnieuw moet worden geplaatst.

Mocht je interesse hebben in een robotmaaier of er nog meer over willen lezen dan adviseer ik je een kijkje te nemen op tuinsite Populus. Zij zijn de expert op het gebied van robotmaaiers en hebben tientallen uitgebreide artikelen over dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.