Rolluiken verhogen uw wooncomfort en verlagen uw maandlasten

Een rolluik plaatsen is om meerdere redenen een goede investering. Door een rolluik voor uw ramen of deuren te plaatsen, wordt uw woning of bedrijfspand beveiligd tegen ongewenst bezoek. Daarnaast heeft het een isolerende en geluiddempende werking. Behalve deze eigenschappen is een groot voordeel van een rolluik dat deze een verduisterende werking heeft. Afhankelijk van het seizoen, levert een rolluik plaatsen dan ook meerdere voordelen op.

Bescherming tegen hitte en kou
In de zomer kunt u de luiken namelijk op de heetste dagen gesloten houden, of op de kierstand zetten. Zo wordt de hitte tegengehouden, maar blijft u wel ventileren. Bovendien worden uw houten kozijnen zo goed beschermd, tegen de hitte van de zon. Het verduisterende effect kan ook een groot voordeel zijn voor mensen die in ploegendiensten werken. Door zowel overdag als ’s nachts een donkere slaapkamer te kunnen creëren, wordt het slaapritme enorm bevorderd. In de winter kan het luik de kou goed buiten houden. Hierdoor zal uw gasrekening aanzienlijk lager zijn en uw slaapkamer heerlijk behaaglijk.

Soorten rolluiken
Afhankelijk van uw situatie, is het mogelijk te kiezen uit diverse soorten luiken.
De werking is bij alle rolluiken hetzelfde, maar het moment van plaatsen is wel van belang. Voor bestaande- en nog te bouwen woningen zijn uiteenlopende types rolluiken aan te raden. Dit heeft te maken met de wijze, waarop de luiken bevestigd worden.

Voorzetrolluiken
Het voordeel van een voorzetrolluik is, dat deze met slecht weinig breekwerk, op een snelle manier te plaatsen is. Bij bestaande woningen kunnen ze dus eenvoudig geïntegreerd worden.

Inbouwrolluiken
Bent u nog aan het bouwen, of heeft u renovatiewerkzaamheden uit te voeren, dan is het plaatsen van een inbouwrolluik de beste optie. Doordat deze in de gevel geplaatst wordt, kan een strak effect worden bereikt. Pas als u het inbouwrolluik sluit, wordt deze zichtbaar. De uitstraling van uw woning wordt dus absoluut niet aangetast met deze inbouwrolluiken.

Opbouwrolluiken
Een opbouwrolluik is bij uitstek geschikt voor woningen waarbij de ramen nog moeten worden geplaatst. Het opbouwrolluik wordt namelijk direct op het raam bevestigd. Pas daarna wordt het raam in de woning geplaatst.

Welk type rolluik kiest u?
Als u uw huis wilt voorzien van deze doeltreffende luiken, dan is het goed u op voorhand te verdiepen in het type luik dat u wilt aanschaffen, evenals de gewenste kleur. Een ander punt van aandacht, is de wijze waarop u het wenst te bedienen. Dit kan eventueel via zonnecel, waardoor bekabeling overbodig wordt. Maar u kunt uiteraard ook voor een andere vorm kiezen. De beveiliging van uw woonhuis of bedrijfspand vraagt weliswaar een eenmalige uitgave, maar dit betaalt zich dubbel en dwars terug. De daling in uw energieverbruik is iets waar u elk jaar van zult kunnen genieten. Het gevoel van veiligheid is echter niet in geld uit te drukken.

Heeft u in kaart gebracht welk type rolluik plaatsen, voor uw situatie het beste is, dan kunt u uw wensen eenvoudig online kenbaar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.