Waar moet je op letten bij het kiezen van een schuifpui? Lees het hier!

Wil je een schuifpui in je huis laten plaatsen of misschien juist je schuifpui vervangen? Hoe dan ook ben je op zoek naar een schuifpui. Maar waar moet je dan op letten? En welke soort schuifpuien zijn er nou eigenlijk allemaal? Hieronder geven we een aantal tips om je te helpen bij de zoektocht. Lees dus snel verder. 

Soorten schuifpui

Je hebt verschillende soorten schuifpuien. De soorten hebben te maken met de manier waarom je de schuifpui opent. Hieronder bespreken we twee bekende soorten. 

Hefschuifpui

Zo heb je ten eerste de hefschuifpui. Deze wordt vaak gebruikt met een groot glazen schuifwand oppervlakte. Dit is het handigst als er zware ruiten heen en weer bewogen moeten worden. De schuifpui bedien je met een hendel. Deze werkt als een soort hefboom. Door de hendel omhoog te draaien kun je de deur schuiven. Draai je de hendel naar beneden dan gaan de schuifdeuren op slot. Een hefschuifpui bestaat uit een bewegende deur en een vast raam. 

Kiepschuifpui

Een kiepschuifpui kun je op twee verschillende manieren openen. Je kunt de deuren niet alleen schuiven maar ook open klappen. Deze bediening gebeurt ook veelal met een hendel. Doordat je de deuren in kiepstand kan zetten krijg je toch frisse lucht naar binnen. Je kunt met deze deur dus goed ventileren. 

Soort materiaal 

Schuifpuien zijn er in veel verschillende soorten materialen. De meest gebruikte materialen zijn kunststof, hout en aluminium. We bespreken de voor- en nadelen van deze materialen hieronder.

Een houten schuifpui

Een houten schuifpui wordt vaak gezien als het mooist, omdat dit goed bij huizen past. De natuurlijke uitstraling van hout sluit zowel bij oude als nieuwe huizen goed aan. Wel moet een houten schuifpui om de 5 jaar geschilderd worden. Een houten schuifpui heeft verder ook meer onderhoud nodig als het gaat om schoonmaak. 

Kunststof schuifpui 

Een kunststof schuifpui heeft daarentegen heel weinig onderhoud nodig. Ze zijn ook goedkoper dan andere materialen, maar isoleren wel heel goed. Kunststof puien hebben ook een enorm lange levensduur. Kunststof wordt ook steeds beter, en doet zelfs niet onder voor hout. Het is ook mogelijk om kunststof materiaal te kiezen dat op hout lijkt. Een goede optie dus. 

Aluminimum schuifpui

Een aluminimum schuifpui zie je minder vaak, maar kan ook een goede oplossing zijn. Dit soort pui past perfect in moderne huizen. Het wordt soms wel wat kil bevonden. Het is erg koud en heeft een heel glad oppervlak. 

Veiligheid

Daarnaast is het belangrijk dat de schuifpui veilig is. Dit kun je checken door te vragen naar het Politiekeurmerk. Er zijn natuurlijk nog veel meer zaken om op te letten bij het kopen van een schuifpui. Verdiep je goed op het internet en vind jouw perfecte schuifpui. Op zoek naar een betaalbare kunststof schuifpui? Kijk dan eens bij HEPRO. Zij hebben enorm veel mogelijkheden wat betreft kunststof schuifpuien. Daarnaast voldoen zij ook aan het keurmerk en zijn de deuren dus erg veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.