Zo houd jij je slaapkamer ’s zomers heerlijk koel

Als de temperaturen buiten stijgen lijkt je slaapkamer ook steeds warmer en warmer te worden. Aan het begin is het te doen, maar aan het eind van de dag lijkt je kamer wel een sauna. Het lijkt er misschien op dat je dit niet tegen kan gaan, maar er zijn gelukkig genoeg dingen te doen om je kamer zo koel mogelijk te houden. Lees snel de volgende tips.

Koude lucht naar binnen

Het is algemeen bekend dat het niet verstandig is om gordijnen, ramen en deuren overdag open te houden. Doe dit dus ook niet. Het is aan de andere kant wel slim om ’s nachts de ramen open te zetten en de koude lucht naar binnen te laten. Laat de ramen en deuren ’s ochtends nog een uurtje openstaan (terwijl de lucht nog koel is) en zet alles daarna weer dicht. Zo laat je zo veel mogelijk de koele lucht binnen en de warme lucht buiten.

Vermijd warme voorwerpen en apparaten

Sommige apparaten en andere voorwerpen kunnen erg warm worden en ervoor zorgen dat de ruimte nog verder opwarmt. Denk aan een warme lamp of een computer, maar ook drogers en kooktoestellen. Probeer deze zo veel mogelijk niet te gebruiken. Als je het dan toch doet, probeer dat dan in een ruimte te doen die je af kan sluiten zodat de warme lucht niet door de rest van het huis gaat.

Zet de airco aan

Met warm weer is het een echte luxe als je beschikt over een airco. Binnen no-time is de ruimte een stuk koeler. Heb je geen airco? Creëer met gemak je eigen! Zorg dat er een fles water in de vriezer ligt, of iets anders groot wat bevroren is. Pak een ventilator en zet het ijs erachter. De ventilator blaast de koele lucht door de ruimte en zo koel je binnen no-time af!

Houd je bed luchtig

Veel mensen houden er niet van om zonder dekbed te slapen en vertikken het dan ook om hun warme, ganzendons dekbed weg te leggen. Het slimst is om, als je toch onder een deken wil liggen, een katoenen laken te pakken en die te gebruiken als deken. Je hebt het nauwelijks tot niet warmer hiermee en hebt toch het fijne gevoel van een deken over je heen. Slaap ook niet in te warme kleding, katoen laat veel lucht door en is dus aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.