Spouwmuurisolatie en vochtproblemen

Hoe zit dat nou met spouwmuurisolatie vochtproblemen? Die vraag wordt vaak gesteld. Vocht komt inderdaad snel op het toneel wanneer er een temperatuurverschil optreedt tussen binnen en buiten. Wanneer uw huis niet goed geïsoleerd is, zult u last krijgen (of hebben) van vochtproblemen, wat resulteert in schimmels op de muren. Alles behalve een comfortabele noch gezonde woonsituatie. In dit artikel leest u hoe de juiste spouwmuurisolatie de vochtproblemen voor u oplost. 

Vochtproblemen zonder isolatie

Hoe vocht in huis ontstaat kunt u vergelijken met een auto. Buiten is het koud en u start de auto. De auto begint op deze manier op te warmen. Ook u straalt warmte uit. Doordat het buiten dus koud is en binnen warm(er) slaat de vochtige lucht neer op het koude raam. Gevolg? De ruiten beslaan. Datzelfde gebeurt bij u thuis wanneer u geen dubbel glas heeft en u gezellig met meerdere mensen in de kamer zit. U ziet dat het water in straaltjes van het raam loopt.

Vervelender wordt het wanneer datzelfde vocht ook neer slaat op de koude muur in uw woning. En dan zeker op plekken zoals achter een gordijn, kast of een piano waar het nog kouder is. De lucht staat stil wat zorgt dat het vocht daar (nog) langer blijft hangen. U ziet het gevolg daarvan in de vorm van schimmel en vieze plekken op de muur. 

Spouwmuurisolatie met EPS Parels

Hoe kunt u die vochtproblemen dan echt aanpakken? Met de juiste manier van de spouwmuur isoleren. Een verouderde spouwmuur kan niet meer de beste isolatie leveren waardoor u dus die vochtproblemen tegenkomt. Door de oude spouwmuurisolatie te verwijderen en nieuwe isolatie aan te brengen bent u verlost van die nare schimmels in huis. 

Dat isoleren gaat tegenwoordig met EPS parels. Deze grijze Triple Plus EPS parels zijn het meest bestand tegen vocht. Ze hebben een ronde vorm en daardoor blijft er altijd ruimte tussen de parels open. Dat creëert een damp-open-isolatie in de spouwmuur en houdt de muren van elkaar gescheiden. U krijgt daardoor een soort buffer in de muur. De koude ventilatie gaat eruit. De buitenmuur blijft koud (logisch: want die staat buiten) en de binnenmuur blijft warm. Condens krijgt geen kans meer om op de binnenmuur te komen. Ook tocht in huis verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Voordelen spouwmuurisolatie

  • Geen last van vochtproblemen
  • Een warm en comfortabel huis
  • Eenmalige investering
  • Energiebesparing
  • Geen last meer van een tochtig huis

Dankzij spouwmuurisolatie geen vochtproblemen

En dat vertellen wij u hier niet alleen, dat ervaart iedereen die spouwmuurisolatie heeft laten aanbrengen ook. Deze mensen profiteren nu stuk voor stuk van optimaal wooncomfort, hebben geen oude spouwmuurisolatie en vochtproblemen (meer) en genieten van een lagere energierekening. En naast vocht heeft u dankzij een goede isolatie ook geen last meer van tocht. Allemaal pluspunten waar ook u van kunt profiteren. Er zijn diverse specialisten in het land die de spouwmuren van uw woning perfect kunnen isoleren. Dat doen ze allemaal binnen een dag en werken alle gemaakte gaatjes weer nauwkeurig weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.