Strakke en moderne wandafwerking in de badkamer: 3 tips!

Als we kijken naar de badkamerstijlen van nu en deze vergelijken met pakweg 5 jaar geleden, dan zien we al snel dat er een heleboel veranderd is. Logisch ook, want de badkamer heeft een steeds belangrijkere plek ingenomen. Waar deze eerst enkel als praktische ruimte werd beschouwd, eentje die broodnodig was om jezelf snel te wassen, wordt deze tegenwoordig steeds vaker gezien als plek om volledig tot rust te komen. Iets wat in onze huidige drukke samenleving dan ook heel hard nodig is. Het is dus ook geen wonder dat steeds meer mensen hun badkamer grondig aanpakken. 

Met een geweldige sfeer en luxe sanitair kom je al een heel eind om jouw eigen wellnessruimte te creëren. Bedenk echter wel dat het niet noodzakelijk is om alles te vernieuwen. Soms doet een nieuwe strakke en moderne wandafwerking in de badkamer al wonderen. Benieuwd hoe je dit aanpakt en heb je inmiddels al het hele aanbod op Homeofconcrete gezien, maar kom je er niet uit?? Wij geven 3 tips om je op weg te helpen! 

Donkere tegels 

Voorheen was het altijd enorm hip om voor witte tegels te kiezen. Dit is dan ook duidelijk te zien als je naar de wat oudere badkamers kijkt. Bijna allemaal zijn ze uitgerust met dezelfde steriele tegels. Tijd om hier eens wat aan te veranderen, want wit is ook niet alles. En het is heel moeilijk om meer sfeer in een witte badkamer te brengen. Zeker wanneer deze relatief oude tegels bevat. Wil je toch graag je tegels houden. Kies dan voor een modernere tegel in een donkere kleur. Dat past helemaal bij de woonstijlen van dit moment en geeft jouw badkamer een subtiele luxueuze touch. 

Wist je dat het ook mogelijk is om je huidige tegels te verven? Kies bijvoorbeeld voor chalkpaint. Chalk paint is waterbestendig en kan op vrijwel alle tegels in de badkamer worden aangebracht. Dit geeft direct een sfeervolle uitstraling aan jouw badkamer. Let op: chalk paint is waterbestendig, maar het is niet geheel watervast. Breng daarom geen chalk paint in de doucheruimte of achter het bad aan, want dan loop je een te groot risico dat de verf niet mooi blijft. 

Verven 

In plaats van de gehele badkamer betegelen, kun je er ook voor kiezen om deze simpelweg te verven. Hou er dan wel rekening mee dat je voor watervaste verf kiest, anders wordt jouw harde werk al snel weer teniet gedaan. Kies tevens voor een minder trendgevoelige kleur, zodat je hier lang plezier van zult hebben én – mocht je ooit willen verhuizen – dit geen problemen oplevert bij potentiële kijkers. Zo geniet je lang van jouw mooie wandafwerking en ziet de badkamer er voor relatief weinig geld weer als nieuw uit.  

Beton cire in de badkamer

Beton cire is de afgelopen jaren enorm populair geworden in de Nederlandse woningen. En dan met name in de badkamer en de keuken. Maar waarom zou je beton cire voor de badkamer kopen? Het grootste voordeel van beton cire is dat het met behulp van de juiste coating en de juiste laklagen helemaal waterdicht zal zijn. Daardoor kan beton cire ook zonder zorgen op de wanden in het douchegedeelte worden aangebracht. Daarnaast vergt deze wanafwerking na het aanbrengen ook nog maar weinig onderhoud. Er zitten geen voegen meer op de wanden, waardoor je over een geheel strakke wandafwerking beschikt én je ook minder hoeft te schrobben. Hierdoor is de badkamer veel gemakkelijker schoon te houden. 

De uitstraling van betoncire is voor de meeste mensen toch wel de belangrijkste reden om hiervoor te kiezen. Beton cire is in vrijwel elke RAL kleur verkrijgbaar en kan dus geheel naar wens samengesteld worden. Ook de structuur is naar wens aan te passen. Of je nu dol bent op een grove of juist een fijne structuur, werkelijk alles is mogelijk. Zo creëer jij jouw eigen, unieke wandafwerking voor de badkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.