Dit is waarom we weer vaker voor tapijt in huis moeten kiezen

Door de jaren heen zijn mensen steeds vaker voor laminaatvloeren, tegels, hout en pvc gaan kiezen. Hierdoor lijken we misschien één van de meer traditionele vormen van vloerbedekking te zijn vergeten: tapijt. Toch zijn tapijtvloeren ook vandaag de dag nog erg populair. Gelukkig maar, want tapijt verdient meer lof dan het nu misschien krijgt. Hoog tijd dus om tapijt weer in de spotlight te zetten. Ben jij benieuwd waarom we eigenlijk weer vaker voor tapijt in huis moeten kiezen? Of wil je tapijt kopen in Apeldoorn, maar ben je nog niet geheel overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek de grootste voordelen. 

Heerlijk zacht 

Een van de grootste voordelen van tapijt is dat het natuurlijk heerlijk zacht is onder de voeten. Helemaal fijn in de slaapkamer. Zo stap je niet direct uit bed om met je voeten op een koude vloer te komen, maar geniet je van een heerlijk warm en zacht gevoel. Tapijt is niet alleen heel fijn en zacht om op te lopen, maar biedt ook meer demping. Zo is vallen minder pijnlijk. Dat maakt de vloer ook uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het geeft een fijn gevoel dat je kind veilig kan lopen en een valpartij niet direct veel pijn hoeft te veroorzaken. 

Wist je dat tapijt sowieso veel veiliger is dan andere vloeren? Zo is het ook slipveilig. Het maakt niet uit of de kinderen rondrennen, want ze zullen eigenlijk niet kunnen uitglijden. Dat is niet alleen fijn voor kinderen, maar ook voor senioren. Zij zijn over het algemeen iets instabieler en hebben met een tapijtvloer meer grip. 

Geluiddempend 

Ieder gezin weet dat de geluiden nogal hevig kunnen zijn vanuit huis. Zeker als je jonge kinderen hebt. Deze rennen wat af en letten hierbij niet op of ze veel geluid maken tijdens het lopen. Sommige vloeren weten dit geluid alleen nog maar te versterken. Heel onprettig als je hierdoor beneden veel last hebt van de geluiden op de bovenverdieping. Bovendien kan dit ook overlast veroorzaken bij de buren. 

Een tapijtvloer is dan meer geschikt. Tapijt werkt van nature geluidsdempend. Hierdoor ervaar je minder contactgeluid en dat is duidelijk te merken. Dit is niet alleen prettig in een rijtjeswoning, maar ook zeker in een appartement of flat. 

Groot aanbod 

Tapijtvloeren zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Dit enorme aanbod maakt het wel heel eenvoudig om de vloer geheel naar eigen wens samen te stellen. Bovendien past de vloer hierdoor ook bij vrijwel iedere interieurstijl. Tapijt geeft je interieur direct een warme en sfeervolle uitstraling. 

Juist omdat het zo’n belangrijk onderdeel is van het gehele interieur, is het belangrijk dat je deze met zorg uitkiest. Laat je dus echt inspireren door het aanbod en vraag meerdere kleurstaaltjes aan om eerst thuis te testen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en het tapijt echt past binnen jouw woning en interieur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.