Terrasverwarming: Infraroodpanelen of heaters?

Wanneer het gaat om het verwarmen van uw terras, zijn er twee populaire opties: infraroodheaters en infraroodpanelen. Beide hebben hun eigen voordelen en kenmerken. In deze blog vergelijken we deze twee om u te helpen de beste keuze voor uw terras te maken.

Infraroodheaters

Een infrarood heater voor het terras zijn een veelgebruikte optie om in de koude maanden wat langer buiten te kunnen zitten. Ze zijn eenvoudig te installeren en bieden snelle warmte. Hier zijn enkele belangrijke punten over infraroodheaters:

  • Snelle verwarming: Ze bieden onmiddellijke warmte, wat ideaal is voor koude avonden.
  • Flexibiliteit: Ze zijn draagbaar en kunnen gemakkelijk verplaatst worden naar verschillende delen van het terras.
  • Gerichte warmte: Infraroodheaters verwarmen direct personen en objecten, niet de lucht eromheen.

Echter, infraroodheaters hebben ook nadelen. Ze kunnen een beperkte verwarmingszone hebben, wat betekent dat ze mogelijk niet ideaal zijn voor grotere terrassen. Bovendien vereisen ze vaak een veilige afstand van meubels en andere objecten om brandgevaar te voorkomen.

Wat verbruikt een infrarood terrasverwarmer?

Het energieverbruik van een infrarood terrasverwarmer hangt af van het vermogen van het apparaat, wat meestal wordt uitgedrukt in watt (W). Terrasverwarmers variëren in vermogen, maar veelvoorkomende modellen hebben een vermogen tussen 1500 en 3000 watt. Hoe hoger het vermogen, hoe meer energie de verwarmer verbruikt, maar ook hoe groter het verwarmde gebied. Het exacte verbruik kan gevonden worden in de productspecificaties van de specifieke terrasverwarmer die u overweegt.

Wat kost een terrasverwarming per uur?

De kosten van het gebruik van een terrasverwarmer per uur hangen af van het vermogen van de verwarmer en de prijs van elektriciteit. Als voorbeeld, als we een terrasverwarmer nemen met een vermogen van 2000 watt (2 kW) en de elektriciteitsprijs is €0,22 per kWh, dan kost het gebruik per uur ongeveer 2 kW x €0,22 = €0,44. De daadwerkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van uw lokale elektriciteitstarieven en het specifieke vermogen van de terrasverwarmer.

Kou op het terras

Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn een andere populaire keuze voor terrasverwarming. Ze worden vaak aan de muur of het plafond gemonteerd en bieden een meer discrete verwarmingsoplossing. Hier zijn enkele voordelen:

  • Efficiënte verwarming: Ze verwarmen de ruimte efficiënt door stralingswarmte, wat resulteert in een comfortabele omgeving.
  • Esthetisch aantrekkelijk: Deze panelen zijn vaak stijlvol en kunnen naadloos in uw terrasontwerp worden geïntegreerd.
  • Veilig en duurzaam: Ze hebben een lagere oppervlaktetemperatuur en zijn veiliger in gebruik.

Echter, infraroodpanelen kunnen duurder zijn in aanschaf en installatie. Ze zijn ook minder mobiel in vergelijking met heaters en vereisen een permanente plek op uw terras.

Hoe ver straalt een infrarood paneel uit?

De stralingsafstand van een infrarood paneel kan variëren, maar gemiddeld kunnen ze effectief stralen over een afstand van ongeveer 2 tot 3 meter. De effectiviteit neemt af naarmate de afstand toeneemt.

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel van 1000 watt?

Een infrarood paneel van 1000 watt verbruikt 1 kilowatt (kW) aan stroom per uur. Dus als het paneel een uur aan staat, verbruikt het 1 kWh aan elektriciteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.