Tips voor het beveiligen van je woning

Je denkt dat het je niet overkomt, inbrekers die je huis binnen komen. Echter worden steeds meer mensen geconfronteerd met deze nare gebeurtenis. Om de kans op inbraak tegen te gaan, valt er volgens de experts heel veel te verbeteren aan het huis en het gedrag van de bewoners. 

Inbraken in Nederland

In 2020 werden zo’n 30.531 inbraken en pogingen tot inbraak genoteerd. Volgens de politie wordt er vooral rekening gehouden met drie soorten inbrekers: inbrekers die vooral inbreken op het platteland, professionele inbrekers en gelegenheidsinbrekers. Helaas wordt in Nederland slechts 15% van alle genoteerde inbraken ook daadwerkelijk opgelost. Het afsluiten van een goede inbraakverzekering is dan ook een goed idee. 

Hoe gaan inbrekers te werk?

Volgens professionals zijn de methodes van inbrekers met de jaren niet veel veranderd. Denk bijvoorbeeld aan binnendringen door een openstaande deur of een openstaand raam. Ook wordt het slot veelal gebroken met een schroevendraaier of met een koevoet. Meer gespecialiseerde inbrekers kunnen het het cilinderslot afbreken, wat vooral bij oude deuren gebeurt. Nog een methode om in te breken is het zogenaamde ‘hengelen’. Dit kan gedaan worden door met een stuk draad de deur open te open te hengelen. Staat je TV of je PC naast het raam? Dan gaat er gewoon een steen door de ruit en zijn ze binnen no-time weer weg.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een veiligheidsonderdeel dat meespeelt bij de sociale veiligheid in en rondom woningen, woonomgevingen, buurten en wijken. De kans is vele malen groter dat een gelegenheidsinbreker jouw huis overslaat als deze voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met dit keurmerk krijg je bovendien vaak korting op je Woonpakketverzekering.Een extra goede reden om hier eens naar te kijken. 

Camerabeveiliging

Beveiligingscamera’s zijn enorm geschikt voor controle bij toegangsverlening en monitoren allerlei gebeurtenissen op het terrein. Daarnaast werken ze goed als preventieve beveiliging. Wanneer een inbreker ziet dat jouw huis goede camerabeveiliging in de omgeving heeft, zal hij deze veel sneller overslaan!

Hoe voorkom je inbraken?

Als je je aan onderstaande tips houdt, zal de kans op inbraak zonder twijfelen sterk verkleinen:

  • Kun inbrekers via schuttingen, afvalbakken of andere dingen om je huis de eerste verdieping van je huis kunnen bereiken. Deze ramen moeten ook goed hang- en sluitwerk hebben;
  • Laat het niet opvallen dat je het huis uit bent of dat je op vakantie bent. Dat kun je doen door bijvoorbeeld lampen met timers;
  • Let ook op kleine ruimtes. Inbrekers hebben maar 15 tot 20 centimeter nodig om binnen te komen;
  • Leg geen waardevolle spullen in het zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.