Van plan om een betonpoer te kopen? Bekijk eerst deze tips!

Bij het kopen van een betonpoer moet de kwaliteit uiteraard goed zijn. Zo zorg je ervoor dat de constructie die jij gaat maken, zoals een carport, terrasoverkapping of tuinhuisje, een goede fundering onder zich heeft. Daardoor worden eventuele verzakkingen voorkomen. Het voordeel van betonnen poeren is dat het in feite een kant en klare fundering is. Hierdoor hoef je niet zelf cement te storten of andere ingewikkelde manieren toe te passen voor het maken van een fundering. 

Waarom zou je een betonnen poer kopen? 

Een betonnen poer is heel erg belangrijk voor je bouwwerk, daarom moet je het ook kopen. Niks moet uiteraard maar het is wel verstandig om dit te doen. Het is namelijk zo dat een betonnen poer het verlengde van de grond is. Het zorgt ervoor dat je bouwwerk rechtop blijft staan, ook na een harde winterse nacht. Daarom maakt de kwaliteit van een betonnen poer ook zeker verschil. 

Ben je bezig met een veranda naast je huis om je auto droog onder te zetten. Dan krijg je al te maken met poeren want de pilaren die de veranda omhoog houden staan op betonnen poeren. De betonnen poeren zorgen er voor haar beurt weer voor dat de veranda rechtop blijven staan. Dit is ook vaak zo bij schuttingen, tuinhuisjes of zelf klimrekken. Alles wat de lucht in gaat moet stevig uit de grond komen, en dat doen de betonnen poeren dus!

Hoe plaats je een betonnen poer?

Het plaatsen van een  betonnen poer is niet hogere wiskunde maar je moet het wel even weten. Hoe het precies moet ga ik je kort proberen uit te leggen. 

Graaf een gat op de plek waar je bouwwerk in aanraking komt met de grond. Onderin het gat plaatst je  een verharde ondergrond, dit kan zijn een steen, en vervolgens plaats je de betonnen poer in het midden van de steen. De poer moet een stukje uitsteken boven de grond. Het grootste deel in het gat wordt rondom vastgelegd met snelcement. Een andere optie is om een funderingstegel in het gat te leggen en daarop de betonpoer te zetten. Vervolgens verbind je de pilaar met de betonnen poer. Dit kan middels een hoogteverstelling, ook wel een stelplaat genoemd. Heb je nog geen bevestigingsmateriaal in huis? Let er dan bij het kopen op dat het draadeind de juiste M-maat heeft zodat deze in de poer van beton vastgezet kan worden.

Voor meer tips over betonpoeren bekijk je de webshop van Betonpoerengigant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.