Voor- en nadelen van verschillende soorten banken

Als je een bank wilt aanschaffen heb je keuze uit veel soorten banken. De grote keuze uit banken maakt kiezen lastig. Lees daarom in dit artikel de voor- en nadelen van verschillende banken.

Voor- en nadelen van een loungebank

Lounge banken zorgen voor een echt ontspannen gevoel. Deze soort bank ligt namelijk erg comfortabel. Je kunt er lekker op languit liggen. Het einde van de bank bevat geen rugleuning, omdat dit gemaakt is om languit op te liggen. Dit kan eventueel als zitplaats worden gebruikt als je veel mensen op bezoek hebt. Een groot voordeel van een loungebank is dat er plek is voor veel personen, namelijk meestal vier tot vijf personen. Hierdoor is het een ideale bank als je een gezin hebt of vaak veel visite hebt. Een nadeel van deze bank is dat het veel ruimte in beslag neemt. Hierdoor is het geen goede keuze als je een kleine woonkamer hebt.

Voor- en nadelen van een hoekbank

Een hoekbank is een geschikte keuze als je een kleine woonkamer hebt. Door de hoek neemt het namelijk minder ruimte in. Je kunt het echter ook kiezen als je een grotere woonruimte hebt. Dan kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de hoekbank midden in de ruimte te zetten. Door de hoek creëer je een kleine aparte ruimte. Een ander voordeel van een hoekbank is dat het veel zitplaatsen heeft. Een nadeel van een hoekbank is dat het alsnog redelijk wat ruimte in beslag neemt. Hierdoor kan je minder makkelijk de indeling van je woonkamer veranderen.

Voor- en nadelen zitbank

Als je minder behoefte hebt aan languit liggen kan je kiezen voor een zitbank. Een voordeel van een zitbank is dat het verkrijgbaar is in verschillende soorten groottes. Hierdoor kan je kiezen voor bijvoorbeeld een 2 zits, 2,5 zits, 3 zits of 4 zits bank. Door deze grote keuze kan je ook een kleine en grotere bank met elkaar combineren. Bij een zitsbank heeft de hele bank een leuning, waardoor er geen zitplaatsen verloren gaan. Een nadeel van een zitbank is dat je minder comfortabel kunt liggen. Je kunt het eventueel combineren met een poef of hocker om languit te kunnen liggen.

Naast de keuze uit het soort bank heb je ook keuze uit de soorten stof. Komt de bank te staan op een plek waar veel zon schijnt? Dan kan je bijvoorbeeld beter niet kiezen voor een bank met een katoenen bekleding. Deze soort banken verkleuren namelijk snel. Op een leren bank zie je minder snel vlekken, waardoor het een goede keuze is als je huisdieren en/of kinderen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.