Wat is de beste potgrond?

De zon begint weer te stralen en de lente is begonnen. Tijd om de tuin zomerklaar te maken! Je wilt natuurlijk sterke en gezonde planten in de tuin. Goede potgrond is een belangrijk onderdeel. Dankzij goede potgrond kan een plant beter groeien. Maar welke potgrond is het beste?

Wat is potgrond?

Met potgrond groeien planten en bloemen beter. Dit komt door de samenstelling van de grond. Er zijn onder andere voedingsstoffen aan toegevoegd. Daarnaast bevat het turf, klei en compost. Vanwege de extra voedingsstoffen is potgrond ook duurder, dan bijvoorbeeld tuinaarde en compost. Bovendien is tuinaarde en compost ook meer bedoeld voor het ophogen en verbeteren van de tuin.

Soorten potgrond

Er zijn verschillende soorten potgrond. Elke plant, bloem of boom heeft behoefte aan andere potgrond. Let dus zeker op welke potgrond je gebruikt. Je doet er verstandig aan om je te verdiepen in de soorten potgrond.

Universele potgrond
Voor de meeste planten en bloemen wordt universele potgrond gebruikt. Het is geschikt voor zowel kamerplanten, als buitenplanten. Toch raden we je aan om universele potgrond met name voor buitenplanten te gebruiken. Universele potgrond bevat voedingsstoffen voor ongeveer vier tot zes weken. Houd hier dus ook rekening mee.

Langwerkende potgrond
Het verrast vast niet dat langwerkende potgrond meer voedingsstoffen bevat, dan universele potgrond. Het bevat voedingsstoffen voor wel zes maanden. Dit komt met name door meststof die is toegevoegd. Begin je dus vroeg in het jaar met de tuin, dan is langwerkende potgrond ideaal.

Mediterrane potgrond
Wil je een olijvenboom of een andere mediterrane plant? Dan raden wij aan om ook mediterrane potgrond te gebruiken. Deze potgrond bevat zand, waardoor water wordt afgevoerd. Hierdoor verdrinkt een plant nooit.

Bemeste tuinaarde
Dit type potgrond is echt voor buiten. Het is volledig organisch en perfect voor buiten. Het is niet altijd geschikt om planten in te potten. Dus let hier goed mee op!

Potgrond voor kamerplanten
Tot slot heb je ook nog speciaal potgrond voor kamerplanten. Ga je binnen aan de slag? Gebruik dan ook potgrond voor kamerplanten. Deze potgrond bevat veel meer voedingsstoffen omdat planten binnen meer hebben te verduren. Voeg daarnaast ook hydrokorrels toe.

Pas de potgrond aan op de situatie

Potgrond is belangrijker dan je in eerste instantie had gedacht. Elke plant, bloem of boom heeft behoefte aan een andere potgrond. Daarom zijn er ook zoveel soorten potgrond. Heb je niet zulke groene vingers? Laat je dan informeren over de potgrond, zoals bij bustotaal.nl. Zij helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.