Welke foto stop jij in een lijstje?

Foto’s maken we steeds sneller en vaker. Je kunt dan ook de meest mooie plaatjes schieten, gewoon met je mobiele telefoon. Lekker makkelijk en snel. Foto niet gelukt? Dan verwijder je deze op een net zo eenvoudige manier. De foto’s worden vervolgens opgeslagen op je telefoon of in de cloud. Maar afdrukken doen we steeds minder vaak. Toch is het juist hartstikke leuk om die kiekjes af te laten drukken op fotopapier, in elk gewenst formaat. Door ze vervolgens in een mooie fotolijst te plaatsen en op te hangen aan de muur, wordt het bij jou binnen nog persoonlijker en gezelliger. Daarnaast zorgen de foto’s aan de muur vaak ook voor gespreksstof. “Oh ben je daar geweest?” of “Dat was een gezellige dag, he?”, zijn slechts enkele mogelijke uitspraken van je gasten. En samen kun je dan herinneringen ophalen.

Fotolijsten in verschillende maten

Fotolijsten zijn in veel verschillende afmetingen verkrijgbaar. Wil je een foto extra op laten vallen en het groots aanpakken, dan zijn er grote fotolijsten te koop. Deze posterformaten vormen een echte eyecatcher. Het nadeel is echter wel dat je er hiervan niet 10 op kunt hangen, terwijl je misschien wel al die foto’s wilt laten zien. Je zou in dat geval ook wissellijsten kunnen ophangen. Wissellijsten zijn lijsten waar je de inhoud makkelijk van kunt verwisselen. Door een eenvoudig kliksysteem, heb je er zo een andere foto of poster in zitten. Op die manier kun je snel iets nieuws aan de muur hangen, zonder dat je daarvoor nieuwe lijsten hoeft aan te schaffen. Wissellijsten kopen, kun je eenvoudig online doen, maar de fotozaak heeft vaak ook deze lijsten op voorraad. Naast wissellijsten, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere kleine lijsten op te hangen. Zo maak je een soort collage aan de muur. Kies mooie rechthoekige fotolijstjes van 9×13, 10×15 of 13×18, of ga juist voor de vierkante varianten. Liever wat groters in huis? De fotolijsten zijn te koop in vrijwel alle afmetingen tot wel 100 cm groot.

Kies de stijl die bij je past

Niet alleen is de keuze op het gebied van het formaat van een fotolijstje enorm, ook op het gebied van stijl is er veel mogelijk. Je vindt leuke klassieke fotolijsten, fotolijsten in barokstijl en zeer moderne lijsten, zonder al te veel versieringen. Ook in een strak modern interieur past dat gezellige fotolijstje prima. Door er bijvoorbeeld een passe partout omheen te plaatsen, krijgt de foto nog meer witruimte en dat past perfect in het moderne interieur. Maar ook ouderwets gezellige klassieke inrichtingen kunnen opgefleurd worden met fotolijsten. Waarschijnlijk kies je in dat geval liever een fotolijstje met gouden randen en schitterende versieringen.

De foto versterken

Uiteraard kun je die foto’s gewoon op je telefoon laten staan of je slaat ze ergens anders op. Ook dan kun je ze een andere keer weer bekijken en herinneringen ophalen. Toch is het anders met een fotolijst. De lijst versterkt jouw foto. Het brengt een extra dimensie aan je foto en geeft je foto net even wat extra. Daarnaast maak je jouw interieur meer uniek en persoonlijker en kun je echt thuiskomen na een lange werkdag.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.